Indul az új szezon, újra építkezik az „Építők”

  • Telekom Veszprém
  • 2019.07.22
  • 19:00
Máthé Dominikot nem sikerült Veszprémbe csábítani, a szerb Marijana Lojanica személyében a Vardar Szkopje kötelékéből BL-győztes erőnléti edzőnő érkezett, David Davis vezetőedző célja továbbra is „leigázni” a Szegedet, megújult kabalafigura, illetve emlék mérkőzésjegy is kilátásban van – hangzott el mindez a hétfő délutáni kerekasztal-beszélgetésen.

A tavalyi kiírásban magyar bajnok, Bajnokok Ligája-, illetve Magyar Kupa-ezüstérmes Telekom Veszprém kézilabdacsapata a mai napon – hétfőn – immár neki is vágott a 2019/20-as idényre való felkészülésének. Ennek kapcsán a veszprémi klub ismét, már negyedik alkalommal invitálta a helyi sajtó képviselőt egy kötetlen kerekasztal-beszélgetésre a Betekints Étterembe.

A magyar rekordbajnokot sportszakmai oldalról David Davis vezetőedző, illetve Nagy László sportigazgató, míg a klubvezetés részéről Szabó János elnök mellett Fazekas Zsolt főtitkár képviselte. Az egyesületet működtető gazdasági társaság, a Veszprém Handbal Team Zrt. pedig dr. Csík Zoltán vezérigazgató, illetve Sevinger Zsolt cégvezető által volt jelen.

Fotók: Telekom Veszprém facebook

Máthé Dominik nem érzte magát készen a feladatra

Nagy Lászlótól megtudhattuk, hogy a junior válogatott mellett a felnőtt nemzeti alakulatban is bizonyító balatonfüredi 20 éves tehetség, Máthé Dominik komoly kiszemeltje volt a Telekom Veszprémnek. Az ígéretes jobbátlövő azonban nem hajlott a váltásra, nem akart kilépni a komfortzónájából, nem érezte még magát készen a feladatra.

A Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke hozzátette, igaz, a fiatal tehetség jelen tudása a BL-szerepléshez még kevésnek bizonyul, de mindent megtettek volna annak érdekében, hogy Dominik idővel a magyar kézilabda egyik legnagyobb alakja lehessen.

Marijana Lojanica segíti David Davis munkáját

BL-győztes erőnléti edzőnő érkezett

Sevinger Zsolt elmondta, hogy a szerb Marijana Lojanica személyében az északmacedón Vardar Szkopje kötelékéből BL-győztes erőnléti edzőnő érkezett, aki már hétfőn munkába is fogott. Ugyanis az „Építők” elkezdte felkészülését: a szintén a Vardartól érkező Rogerio Moraes Ferreira kivételével (aki kimenőt kapott a Pánamerikai játékokra brazil nemzeti együttesével) már mindannyian teljes erőbedobással eredtek futásnak a Városi Stadionban.

A cégvezető elárulta, a játékosok az első héten a királynék városában edzenek, utána Szlovéniába utaznak tíznapos edzőtáborba, majd ismét visszatérnek városunkba. Hozzátette, hogy a gárdának két edzőmeccse lesz a nyáron: augusztus 14-én az ausztriai Bregenz együttesét fogadja, három nappal később pedig Celjébe látogat majd.

Az új hálóőrnek, Vladimir Cuparának már most akadnak helyi rajongói

A vezetőedző célja: „leigázni” a Mol-Pick Szegedet

David Davis úgy fogalmazott, mindent megtesznek ebben az idényben is azért, hogy a Telekom Veszprém csapata abban a fényben pompázhasson, ami megjár neki. Hangsúlyozta, így, hogy a gárda a SEHA-ligában is indulni fog, ott sem lehet kevesebb az elvárásuk, mint a végső diadal. Emellett a bajnoki arany megvédése mellett, a Magyar Kupa, illetve a BL-trófea elhódítása is elsődleges céljuk lesz.

Nyomatékosította, hogy mindehhez természetesen elengedhetetlen a töretlen a munka, s „leigázni” a Szegedet, de játékosaikkal karöltve mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy az álomból valóság szülessen. Portálunk kérdésére a vezetőedző elárulta, hogy az új csapatkapitány személye még tisztázatlan, de Nagy Lászlóval karöltve dolgoznak azon, hogy a karszalagot az arra legméltóbb játékos viselhesse.

Új kabala a láthatáron

Megújult kabalafigura, – nagy kiterjedésű – emlék mérkőzésjegy

Fazekas Zsolt főtitkár hangsúlyozta, hogy természetesen a szurkolóknak is szeretnének kedveskedni az idényben. A mérkőzésjegyek kialakításán ezért is terveznek változtatni, hogy a kilátogatók elrakhassák azt emlékbe, amely előreláthatólag egy nagy kiterjedésű – a város motívumaival ellátott – belépő lesz.

Végezetül pedig hozzáfűzte, új kabalafigurában is gondolkodnak, amellyel a mérkőzésfelvezetést is tovább színesíthetik majd.


A Telekom Veszprém 2019/20-as kerete

Forrás: Telekom Veszprém facebook