Két medencében is bizonyítottak

  • úszás
  • 2019.05.24
  • 20:33
A Tüske uszodában rendezett Budapest kupán és a székesfehérvári korosztályos versenyen is remekeltek a Veszprémi Úszó Klub (VÚK) tehetségei.

A Veszprémi Úszó Klub versenyzői április 6-án a Tüske uszodában rendezett Budapest kupán szerepeltek, ahol 46 egyesület 561 versenyzője mérette meg magát 50, 100 és 200 m-es számokban.

A népes mezőnyben igazán szépen szerepeltek Hudi Zsanett és Balogh János tanítványai, akik számos egyéni csúcsot, aranyjelvényes szintidőt értek el, valamint több, országos bajnokságon való indulást jelentő szintidőt is sikerült teljesíteniük. Közülük is kiemelkedik Matyikó Marcell és Mürkli Márton teljesítménye, előbbe 200 m háton, utóbbi pedig 200 m gyorson ért el harmadik helyezést.

A VÚK tizenhét fős küldöttsége április 27-én a 8-11 évesek számára megrendezett úszóversenyen vett részt a Székesfehérváron, ahol 33 műhely 381 úszója szállt medencébe.

Vallainé Erika, Czaunné Edina és Hudi Zsanett tanítványai szintén kitettek magukért: rengeteg új egyéni csúcs, ezüst- és bronzjelvényes szintidő született. Kovács-Pimper Gergő (50 m gyorson) és Gombás Médea (100 m háton) révén pedig két bronzérem is került az egyesület tarsolyába.