Bravó, SVSE!

  • atlétika
  • 2019.05.24
  • 14:15
  • SVSE - Stupián Anikó
Míg Bartha-Kéri Bianka 600 méteres távon egyéni csúccsal, s egy ezüstéremmel kezdte meg a nemzetközi szereplését a bergeni Trond Mohn Games 2019 versenyen, addig a gyerekek U11-es csapata megnyerte a székesfehérvári Sport XXI. regionális megmérettetést. Az ifjúsági és junior korú kiválóságok pedig kvalifikációs szinteket és megye csúcsokat döntöttek meg a debreceni Kelet Kupa elnevezésű atlétikai viadalon a Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE) színeiben a mögöttünk álló héten.

Bartha-Kéri Bianka ismét szárnyalt

Bartha-Kéri Bianka 600 m-es távon kezdte meg nemzetközi szereplését: a Bergenben (Norvégia) rendezett Trond Mohn Games 2019 versenyre kapott meghívást, ahol másodikként ért célba 1:29,57-es egyéni csúccsal.

Bartha-Kéri Bianka (Képek: SVSE - Stupián Anikó)

Bianka következő versenye május 28-án, a csehországi Turnov városában lesz, ahol már fő számában, a 800 méteres futásban fog indulni.

Sikerek a gyermek korosztályokban is

Május 17-én rendezték a székesfehérvári Sport XXI. regionális gyermekversenyt az U13-as és U11-es korosztály számára. A fiatalabbaknak kiírt versenyt hatalmas előnnyel nyerte meg az SVSE gárdája, második helyezett a VEDAC együttese lett, míg a harmadik helyen az ARAK csapata végzett.

Az U11-es, illetve az U13-as gyermek csapat

Az U13-as korosztályban az ARAK mögött a második helyen végeztek az SVSE versenyzői. A harmadik pozíciót szintén a fehérvári alakulat szerezte meg. Fontos megemlíteni, hogy egyesület eredményeit a szigligeti és a nagyvázsonyi általános iskola tehetségei is segítették.

Biztató szezonkezdés a liga versenyszámokban is

Május 18-19-én rendezték a debreceni Kelet Kupa elnevezésű atlétikai viadalt. Az SVSE sportolói a múlt heti kiváló szereplés után újabb remek eredményeket értek el: kvalifikációs szinteket és megye csúcsokat döntöttek meg.

Varga Gréta

Varga Gréta Barbara két versenyszámban is bravúros eredményt ért el. Gréta egyébként már a múlt héten teljesítette 5000 méteres távon a junior Eb szintjét, de mivel ő még csak elsőéves ifjúsági versenyző, így inkább az ifiolimpián 2000 m-es akadályfutásban szeretne részt venni. A Debrecenben elért eredményével – amely jelenleg az európai ifjúsági ranglista első helyét jelenti (6:41,69) – joggal érezheti úgy, hogy befutotta magát az induló csapatba. Illetve a 3000 m-en elért első helye is kiváló egyéni csúcsot hozott a számára (9:54,89).

Szintén első helyen végzett Kiss Gergő Xavér 1500 m-en, ami új megye csúcsot is jelentett egyben a kiváló versenyzőnek (3:44,93). Gergő a verseny másnapján (800 m-en) második lett: Bartha-Kéri Bianka klubtársával együtt bekerült az utazó csapatba a júniusi II. Európai Játékokra, melyet a fehérorosz fővárosban, Minszkben rendeznek majd.

Kiss Gergő Xavér

Bányai Petra a felnőtt szuper liga versenyében 800 m-en második (2:15,41), 1500 m-en pedig negyedik helyezést ért el. Magyar Veronika megnyerte a junior 2000 méteres akadályfutást, ideje 7:27,53 volt. Szintén győztesként ért célba az ifjúsági korú fiúk 3000 m-es versenyében Zsetnyai Ákos (9:21,33), Felber Balázs pedig második helyezést ért el a junior liga 2000 méteres akadályfutásában (6:12,10).