„Elfáradt a vezetőedző és a játékosok közötti kapcsolat”

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.05.24
  • 12:31
Ezzel indokolta a Madarász János vezetőedzővel történő csütörtöki szakítást Rajki Tamás, az NB I-ben szereplő 1. Futsal Club Veszprém ügyvezető elnöke, akitől azt is megtudtuk: már keresik a gárda új trénerét.

A futsal NB I-ben éremért csatázó veszprémi klub csütörtök este közösségi oldalán közölte, hogy a vezetőség közös megegyezéssel szerződést bontott Madarász János vezetőedzővel. Hozzátéve, hogy a bajnokság hátralévő részében Németh Gábor látja el az edzői feladatokat.

Madarász János 2013 nyarán vette át a bakonyi gárda irányítását – éppen Németh Gábortól, aki az elmúlt hat évben a másedzői feladatokat látta el. A Magyar Kupában 2015-ben és 2019-ben is ezüstéremig vezette a mieinket. Vezetésével az NB I-ben ezidáig nem sikerült felállni a gárdának a dobogóra, de a zajló kiírásban még megvan ennek a lehetősége, dacára annak, hogy hétfőn 5-0-s vereséget szenvedett a vendég Haladástól. Sőt, ha a középszakasz utolsó fordulójában az Aramis a Haladás, a Veszprém pedig a Nyírgyulaj vendégeként nyer, még döntőzhetnek is Tataiék. Jóval nagyobb azonban az esélye annak, hogy a mieink a bronzéremért szállhatnak majd harcba.

A búcsú okairól Rajki Tamást, a klub ügyvezető elnökét kérdeztük. – Az elmúlt hat évben szép sikereket értünk el Madarász János irányításával, akinek ezután is köszönjük a munkáját. Mostanra azonban elfáradt a vezetőedző és a játékosok közötti kapcsolat. Nem láttuk a jövőképet, ezért a helyzetet közösen kiértékelve, átbeszélve úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk a közös munkát – indokolta a döntést Rajki Tamás, aki hangsúlyozta: abszolút korrekt módon vált el egymástól a klubvezetés és a tréner.

Madarász János hat év után távozik az FCV éléről

– Volt olyan elképzelés is, hogy Madarász végigviszi a szezont, ő azonban az azonnali távozást tartotta a legegyenesebb döntésnek. Úgy érezte ugyanis, a jelenlegi helyzetben nem tudja vállalni a felelősséget azért, hogy az idényből kihozza a maximumot. A bajnokság hátralévő meccsein ezért Németh Gábor irányítja az együttest. Szeretnénk a nyár elejéig megtalálni az új szakvezetőt, hogy a jövő évi keretet már az ő elképzelései szerint alakíthassuk ki – tette hozzá a klubvezető.

„A továbbiakban is óriási szurkolója leszek a csapatnak!”

Madarász János is megerősítette Rajki szavait: a felek korrekt körülmények között, barátságban váltak el egymástól.

– Köszönet szeretnék mondani a klub vezetőinek, szurkolóinak ezért a hat évért. Rendkívül korrekt hozzáállást és rengeteg szeretetet kaptam tőlük. Azonban tudni kell, hogy ami elkezdődik, annak egyszer vége is szakad. Ennek most jött el a pillanata. Barátként váltunk el egymástól a vezetőkkel, senkiben sem maradt tüske. Az elképzeléseink nem találkoztak, azonban aki erre a szakmára adja a fejét, annak tudnia kell ezzel együtt élnie. Úgy gondolom, hogy emelt fővel tudok távozni – húzta alá Madarász János, akivel a vezetőség csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott.

– Nem tudtam volna nyugodt szívvel kijelenteni, hogy meg tudjuk szerezni a bronzérmet. Sokkal fontosabbnak tartottam, hogy ne gátoljam a klubot a dobogóért folytatott küzdelemben. A játékosoktól is azt kértem búcsúzásként, hogy a célt ne veszítsék szem elől, hiszen történelmet írhatnak. Azt kívánom, hogy immáron nélkülem, de írjanak is történelmet. S a továbbiakban is óriási szurkolója leszek a csapatnak – tette hozzá.

Mint említettük, az 1. FCV május 27-én (hétfőn) a Nyírgyulaj otthonában zárja a középszakasz B csoportjának küzdelmeit. Amennyiben beigazolódik a papírforma, s a bakonyiak a harmadik helyért küzdhetnek a két nyert meccsig tartó párharcban, akkor május 31-én, pénteken fogadhatják az A csoport második helyén záró Dunaferrt. A második ütközetre pedig június 3-án (hétfőn) kerülhet sor Dunaújvárosban.