Momir Ilics az idény végén visszavonul

  • Telekom Veszprém
  • 2019.05.21
  • 10:36
A Telekom Veszprém 37 éves szerb balátlövője a szezon végén befejezi profi kézilabdázó pályafutását, segédedzőként azonban továbbra is a Veszprém Handball Team Zrt. kötelékében fog dolgozni – jelentették be a felek kedden délelőtt, a Veszprém Arénában tartott hivatalos sajtótájékoztatón.

Kedden délelőtt a Veszprém Handball Zrt. hivatalos sajtótájékoztatót tartott a Veszprém Arénában, melynek keretében a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának 37 éves szerb balátlövője, Momir Ilics készült fontos bejelentést tenni a jövőjével kapcsolatban.

– Szép napot kívánok! – köszöntötte Ilics a megjelenteket magyarul. – Mint önök is tudják, ez a hatodik, s egyben az utolsó szezonom a Telekom Veszprém színeiben. Igaz, mindenki számára eljön az idő a búcsúzásra, de nagyon nehéz, mind a Telekom csapatától, mind a kézilabdázástól is: szeretném bejelenteni, hogy a szezon végén befejezem profi pályafutásomat!

Momir Ilics

A magyar állampolgársággal is rendelkező kiválóság hangsúlyozta, hogy hiába az élete ez a sport, nagyon szereti a családját, a feleségét, illetve a gyermekét is. Elérkezett a pillanat, hogy az idejét nekik szentelje. Elmondta, hogy bátyja és édesapja támogatása nélkül nem lehetne most itt. Végül pedig köszönetet mondott Veszprém városának, dr. Csík Zoltán vezérigazgatónak, David Davis vezetőedzőnek, illetve szeretett csapattársainak is. S természetesen nem feledkezett meg a gárda hű drukkereiről sem: úgy fogalmazott, hogy a világon nincsenek hozzájuk hasonló szurkolók.

dr. Csík Zoltán

Dr. Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója elmondta, nehéz megszólalnia Momó szavai után. Reményét fejezte ki, hogy a balátlövő még két nagyon fontos trófeát emelhet majd a feje fölé, mielőtt letenné a labdát. Hangsúlyozta, hogy búcsúzkodni nem készül, hiszen Ilics a klub kötelékében fog maradni, s mint segédező fogja segíteni mind Davis, mind az utánpótlásban dolgozó szakemberek munkáját.

David Davis

David Davis, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának vezetőedzője úgy fogalmazott, szerencsésnek mondhatja magát, hogy megismerhette Momirt, akinek a karrierje önmagáért beszél: kiérdemelte a sportágban azt, amit bizony a legnehezebb feladat elérni, a tiszteletet. Búcsúzásképp pedig hozzáfűzte még, biztos benne, hogy edzőként is nagyon könnyű lesz együtt dolgozni Momir Iliccsel, hiszen a legenda eddig is alázattal fordult az elvégzendő munka felé, ezután sem fog másképp.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 51
2. Telekom Veszprém 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 36
5. Csurgói KK 33
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 31
7. FTC 22
8. RotaChrom Dabas 21
9. Sport36-Komló 21
10. DVTK-Eger 17
11. CYEB Budakalász 16
12. Mezőkövesdi KC 15
13. Ceglédi KKSE 13
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:22
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 24
2. Telekom Veszprém 20
3. Vardar Szkopje 19
4. Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen 14
6. Meskov Breszt 9
7. Montpellier 7
8. IFK Kristianstad 5
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:22
tovább »