Elérkezett az igazság pillanata!

  • Telekom Veszprém
  • 2019.05.20
  • 07:30
Ez a társaság megérdemli, hogy ismét bajnok legyen! Már amikor idejöttem, akkor megmondtam, hogy ezzel a csapattal hatalmas dolgokat lehet majd elérni! – emlékeztetett David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője a címvédő Mol-Pick Szeged elleni bajnoki döntő első, hazai felvonása előtt.

„Mosolyogj, és a világ visszamosolyog rád!” – egyesek ki nem állhatják az ilyesfajta közhelyeket, viszont akadnak olyanok is, akiknek természetükből fakadóan szinte mindig mosoly ül az arcukon...

– Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy barátságosak az emberek Magyarországon. Amikor sétálok a családommal Veszprémben vagy akár Budapesten, csupán elég rájuk mosolyognom, s rögvest megállítanak és üdvözölnek is. Természetesen én is köszönök nekik, ők pedig visszamosolyognak, mert sajnos beszélgetni magyarul még nem nagyon tudok, de dolgozom rajta lelkiismerettel! – ugyancsak barátsággal reagált portálunk, a vehirsport.hu megkeresésére is az egykori olimpiai bronzérmes kézilabdázó, David Davis.

Davis: Tanultunk a hibáinkból!

Akinek együttese, a Telekom Veszprém viszont kevésbé barátságos ütközetre készül a május 23-án, csütörtökön 18.30 perckor rendezendő bajnoki döntő első­, hazai felvonásán. Ugyanis a Mol-Pick Szeged alakulata hosszú-hosszú idő után játszhat döntőt úgy, hogy egyben címvédésre is készülhet. Emellett az is tovább nehezítheti a bakonyiak dolgát, hogy az alapszakasz mindkét „közös találkozója” után a Szeged örülhetett. Nem megfeledkezve arról sem, hogy idén a Magyar Kupa is a csongrádiak ölelésében lelt otthonra.

A hispán mester azonban nyugalomról és kiegyensúlyozottságról tett tanúbizonyságot a beszélgetés során, ami az igazat megvallva korántsem meglepő. Hiszen elég, ha visszaemlékezünk azokra az időkre, amikor még az érkezése előtt a gárda szurkolóinak mindennapjait a megérdemelt napfény helyett ködfátyol járta át: gondoljunk csak bele, milyen sokat lépett előre azóta az együttes!

– Boldog vagyok! Boldoggá tesz az is, hogy van időnk. Még ha nem is tűnik soknak egy hét, higgyék el, ennyi idő alatt alaposan fel lehet készülni a várva várt találkozóra. Ez a társaság megérdemli, hogy ismét bajnok legyen! Nem tudom, hogy emlékeznek-e rá, de amikor idejöttem, már akkor megmondtam, hogy ezzel a csapattal hatalmas dolgokat lehet majd elérni! – emlékezett vissza a spanyol világbajnok.

– Hiszen már akkor is láttam, hogy itt minden lehetőség adott a sikerhez: intelligens emberek az irodában, tehetséges játékosok a pályán, a fantasztikus szurkolókról nem is beszélve! – szögezte le Davis, aki egy percig sem titkolta, hogy a Magyar Kupa döntőmérkőzésén hibát követtek el, de tanultak belőle és a hitük egy pillanat erejéig sem remegett meg önmagukban.

Fotó: Vörös Dávid - Telekom Veszprém

Szavai pedig hitelességet is nyertek, hiszen amíg a bakonyi gárda elérte, hogy ott lehessen a június első két napján rendezendő Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében, addig a címvédő kékek nem mondhatják el ugyanezt magukról!

– Minden nyomás rájuk helyeződött… Az egész idényben azt hallgatták, hogy a mostani minden idők legjobb szegedi alakulata. Elérkezett hát az igazság pillanata! A BL négyes döntőjének küszöbét nem sikerült átlépniük, s ha nem védik meg a bajnoki címüket, a kupagyőzelmen kívül csak az emlékeik maradnak meg a szép szerepléseikről – tette még hozzá David Davis, majd pedig búcsúzásképp kihangsúlyozta, hogy ha szeretett játékosai tudásukhoz mérten cselekednek majd, akkor vendégszeretetben fogják visszahódítani az oly sokáig nagy becsben őrzött bajnoki címüket.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2019/20
1. Telekom Veszprém 10
2. Mol-Pick Szeged 6
3. FTC 6
4. Dabasi KC 5
5. BKSE 5
6. Gyöngyös 4
7. Csurgói KK 3
8. Eger 3
9. Grundfos Tatabánya 2
10. Mezőkövesdi KC 1
11. Komló 1
12. Budakalász 0
13. Orosházi FKSE 0
14. Váci KSE 0
utolsó módosítás tegnap 23:24
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 2
2. Vardar 2
3. Porto 2
4. Kiel 1
5. Vive Kielce 1
6. Montpellier 0
7. Meskov Breszt 0
8. Motor Zaporozsje 0
utolsó módosítás tegnap 23:12
tovább »
Férfi kézilabda SEHA-liga B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 6
2. PPD Zagreb 3
3. Eurofarm Rabotnik 3
4. Szpartak Moszkva 0
5. Meshkov Breszt 0
6. Metaloplastika 0
utolsó módosítás tegnap 23:13
tovább »