Pető Tamás: Nem a bajnoki cím a tét!

  • VLS Veszprém
  • 2019.05.10
  • 07:30
Ellenféltől függetlenül minden találkozó előtt úgy küldöm ki a pályára a srácokat, hogy ne előre gondolkodjanak, hanem a jelenben alkossanak! – Pető Tamás szavaiból csak úgy áradt a nyugalom, pedig a megyei élvonalban listavezető VLS Veszprém szombaton 16.00 órakor a feljutásra csakugyan aspiráló Balatonfüredhez látogat.

Való igaz, hogy tíz esztendő is tovaszállt már azóta, de a Veszprém FC akkori vezetőedzője, Orbán Tamás biztosan büszke egykori „másodpilótája” idénybeli munkásságára. Bizony-bizony Pető Tamásról beszélünk, akinek vezetésével megyeszékhelyünk férfi labdarúgócsapata újabb lehetőséghez jutott, hogy az álomból valóság formálódhasson.

Szombaton ugyanis 16.00 órakor a 27. körben a 71 ponttal listavezető VLS Veszprémet legnagyobb riválisa vendégségbe látja: Anna-bál helyett bajnoki „címmérkőzésre” a Balatonfüredi FC várja, amelynek egy pont a hátránya a tabellán a második helyen. – Nem szégyen kimondani: ősszel nem álltak még készen a tanítványaim a feladatra – reagált a vehirsport.hu megkeresésére a bajnokaspiráns VLS Veszprém vezetőedzője.

Mi lett volna, ha készenállnak? Játékosai fiatal átlagéletkoruk elleneré anno úgy játszottak hazai pázsiton 1-1-es döntetlent tóparti riválisuk ellen, hogy nem egyszer teremtettek maguknak lehetőséget a győzelemre. A kapufa éle viszont mindig igazságos: annak a gárdának a lövése pattan be, amely a hétköznapokon többet dolgozott.

Jön a megyei csúcsrangadó, Pető Tamás csapata felkészült a feladatra

A korábbi tizennégyszeres válogatott szakember munkája azonban a tavaszi szezont tekintve hibátlanul ért be, sőt, elég ha csak az elmúlt egy hónapra tekintünk hátra: a királynék városának együttese öt mérkőzésen öt diadalt aratott a megyei I. osztályban: háromszor kilenc gólt, kétszer nyolcat rúgott, s mindezt tette úgy, hogy kapuja végig szűz maradt.

Viszont a Sowunmi Thomas vezette Balatonfüred sem maradt tétlen, találattól szintén megőrizte portáját, de két alkalommal éppenhogy 1-0-s sikert ért el. – Nem jelent plusz motivációt számunkra, hogy gólratörőbben nyertük meg a mérkőzéseinket. Viszont az egygólos diadalok tartást és erőt adnak az ellenfelünk kezébe: arról nem is beszélve, hogy a Füred bizony egy nagyon jó csapat, amely nem fogja megkönnyíteni a dolgunkat. Bajnoki címet akarnak otthon ünnepelni, nekünk azonban nem az az elsődleges célunk! – fogalmazott az egykori magyar bajnok, majd elárulta, hogy mindenki harcra készen, bevethető állapotban várja a párharcot.

Ugyanis ha nem jutnak dűlőre a felek szombaton 16.00 órakor a füredi sporttelepen, akkor az Úrkút SK alakulatának matematikai esélye még marad a bajnoki cím elhódítására. – Ellenféltől függetlenül minden találkozó előtt úgy küldöm ki a pályára a srácokat, hogy ne előre gondolkodjanak, a jelenben alkossanak. Való igaz, hogy jelen helyzetben nagy lépést tehetünk a végső győzelem felé, viszont három forduló még akkor is hátra van – tehát helyén kezeli a csúcsrangadót az Újpesten is megfordult védő.

A VLS esetleges idegenbeli diadalával négypontos fórral várhatná az utolsó három kört: ahol sorban a szerényebb képességű Csetény, Devecser, illetve Magyarpolány várja. Míg a BFC a negyedik Tihany mellett a dobogós Úrkúttal is farkasszemet néz majd. – Búcsúzásképp annyit, hadd fűzzek még hozzá, hogy büszke vagyok a fiatal játékosaimra, hiszen nagyon sokat fejlődtek, a rutinosabbak pedig remek páldával szolgáltak. Azonban csak a bajnokság utolsó mérkőzése után fog eldőlni, hogy tényleg nagybetűs csapat lett-e a VLS Veszprémből! – zárta a beszélgetést Pető Tamás.

Tabella
Férfi labdarúgás NB III Nyugati csoport, 2019/20
1. Érdi VSE 6
2. Pápai Perutz FC 6
3. Komárom VSE 4
4. Bicskei TC 4
5. III. KER TVE 4
6. Fehérvár FC II. 4
7. Ménfőcsanak ESK 4
8. Mosonmagyaróvár 3
9. FC Nagykanizsa 3
10. BKV Előre 2
11. Puskás Akadémia FC II. 1
12. VLS Veszprém 1
13. Sárvár FC 1
14. Balatonlelle SE 0
15. Lipót SE 0
16. Hévíz SK 0
utolsó módosítás 2019. augusztus 13. 17:03
tovább »