Pető Tamás: Nem a bajnoki cím a tét!

  • VLS Veszprém
  • 2019.05.10
  • 07:30
Ellenféltől függetlenül minden találkozó előtt úgy küldöm ki a pályára a srácokat, hogy ne előre gondolkodjanak, hanem a jelenben alkossanak! – Pető Tamás szavaiból csak úgy áradt a nyugalom, pedig a megyei élvonalban listavezető VLS Veszprém szombaton 16.00 órakor a feljutásra csakugyan aspiráló Balatonfüredhez látogat.

Való igaz, hogy tíz esztendő is tovaszállt már azóta, de a Veszprém FC akkori vezetőedzője, Orbán Tamás biztosan büszke egykori „másodpilótája” idénybeli munkásságára. Bizony-bizony Pető Tamásról beszélünk, akinek vezetésével megyeszékhelyünk férfi labdarúgócsapata újabb lehetőséghez jutott, hogy az álomból valóság formálódhasson.

Szombaton ugyanis 16.00 órakor a 27. körben a 71 ponttal listavezető VLS Veszprémet legnagyobb riválisa vendégségbe látja: Anna-bál helyett bajnoki „címmérkőzésre” a Balatonfüredi FC várja, amelynek egy pont a hátránya a tabellán a második helyen. – Nem szégyen kimondani: ősszel nem álltak még készen a tanítványaim a feladatra – reagált a vehirsport.hu megkeresésére a bajnokaspiráns VLS Veszprém vezetőedzője.

Mi lett volna, ha készenállnak? Játékosai fiatal átlagéletkoruk elleneré anno úgy játszottak hazai pázsiton 1-1-es döntetlent tóparti riválisuk ellen, hogy nem egyszer teremtettek maguknak lehetőséget a győzelemre. A kapufa éle viszont mindig igazságos: annak a gárdának a lövése pattan be, amely a hétköznapokon többet dolgozott.

Jön a megyei csúcsrangadó, Pető Tamás csapata felkészült a feladatra

A korábbi tizennégyszeres válogatott szakember munkája azonban a tavaszi szezont tekintve hibátlanul ért be, sőt, elég ha csak az elmúlt egy hónapra tekintünk hátra: a királynék városának együttese öt mérkőzésen öt diadalt aratott a megyei I. osztályban: háromszor kilenc gólt, kétszer nyolcat rúgott, s mindezt tette úgy, hogy kapuja végig szűz maradt.

Viszont a Sowunmi Thomas vezette Balatonfüred sem maradt tétlen, találattól szintén megőrizte portáját, de két alkalommal éppenhogy 1-0-s sikert ért el. – Nem jelent plusz motivációt számunkra, hogy gólratörőbben nyertük meg a mérkőzéseinket. Viszont az egygólos diadalok tartást és erőt adnak az ellenfelünk kezébe: arról nem is beszélve, hogy a Füred bizony egy nagyon jó csapat, amely nem fogja megkönnyíteni a dolgunkat. Bajnoki címet akarnak otthon ünnepelni, nekünk azonban nem az az elsődleges célunk! – fogalmazott az egykori magyar bajnok, majd elárulta, hogy mindenki harcra készen, bevethető állapotban várja a párharcot.

Ugyanis ha nem jutnak dűlőre a felek szombaton 16.00 órakor a füredi sporttelepen, akkor az Úrkút SK alakulatának matematikai esélye még marad a bajnoki cím elhódítására. – Ellenféltől függetlenül minden találkozó előtt úgy küldöm ki a pályára a srácokat, hogy ne előre gondolkodjanak, a jelenben alkossanak. Való igaz, hogy jelen helyzetben nagy lépést tehetünk a végső győzelem felé, viszont három forduló még akkor is hátra van – tehát helyén kezeli a csúcsrangadót az Újpesten is megfordult védő.

A VLS esetleges idegenbeli diadalával négypontos fórral várhatná az utolsó három kört: ahol sorban a szerényebb képességű Csetény, Devecser, illetve Magyarpolány várja. Míg a BFC a negyedik Tihany mellett a dobogós Úrkúttal is farkasszemet néz majd. – Búcsúzásképp annyit, hadd fűzzek még hozzá, hogy büszke vagyok a fiatal játékosaimra, hiszen nagyon sokat fejlődtek, a rutinosabbak pedig remek páldával szolgáltak. Azonban csak a bajnokság utolsó mérkőzése után fog eldőlni, hogy tényleg nagybetűs csapat lett-e a VLS Veszprémből! – zárta a beszélgetést Pető Tamás.

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 81
2. Balatonfüredi FC 77
3. Úrkút SK 74
4. Tihanyi FC 65
5. Balatonalmádi SE 51
6. Ajka Kristály SE 47
7. Gyulafirátót SE 41
8. Sümeg VSE 34
9. Magyarpolány SE 33
10. Devecser SE 33
11. Várpalotai BSK 31
12. Fűzfői AK 30
13. Csetény SE 30
14. Tiac VSE 23
15. Herend 18
16. FC Zirc 6
utolsó módosítás 2019. június 04. 11:52
tovább »