Közös irányítás alatt a veszprémi utánpótlás- és felnőttlabdarúgás

  • VLS Veszprém
  • 2018.01.09
  • 12:35
A VLS Veszprém élére nemrégiben kinevezett Vágó Attila felel a jövőben a veszprémi utánpótlásnevelés irányításáért. A korábbi szakmai igazgató, Rugovics Vendel új kihívás elé áll: az ő feladata lesz, hogy felépítse a női szakágat városunkban.

Hétfő estétől új fejezet kezdődik a veszprémi utánpótlás labdarúgás életében. A helyi viszonyokat kiválóan ismerő, korábban női szövetségi kapitányként is dolgozó Vágó Attila vette át a szakmai irányítást a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás SE-nél (VFC USE). Arra már korábban fény derült, hogy a jövőben Vágó Attila látja majd el a felnőtt focicsapat vezetését. Ezzel a döntéssel egy egységesebb szakmai munka honosulhat meg a felnőtt gárda. s azt (is) kiszolgáló utánpótlásnevelő műhely között.

Szabó Péter és Vágó Attila

– Három évvel ezelőtt, amikor kineveztek a VFC USE sportigazgatói posztjára, az volt az egyik célkitűzésem, hogy megpróbáljam közelebb hozni egymáshoz városunk labdarúgó utánpótlásműhelyét és a felnőtt csapatot – indokolta döntését Szabó Péter sportigazgató, aki Vágó Attila személyében látta a megoldást. A szakemberrel hosszútávú, három és fél éves szerződést kötöttek.

A VFC USE klubmodelljének kialakításában elévülhetetlen érdemeket szerző Rugovics Vendel újabb kihívás elé nézhet az egyesület égisze alatt. Az ő feladata lesz, hogy megteremtse a királynék városában a női utánpótlás labdarúgás hátterét. Szabó Péter hozzátette, a folyamat már korábban elindult, s belátható közelségben van az az időpont, amikor felnőtt női csapatot adhat Veszprémnek a VFC USE.

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Kaposvári Rákóczi FC 70
2. FC Ajka 64
3. Érdi VSE 57
4. Puskás Akadémia FC II. 53
5. III. Ker. TVE 50
6. Tarr Andráshida SC 48
7. Pápai Perutz FC 46
8. BKV Előre 45
9. Csepel FC 42
10. Videoton FC II. 39
11. Dunaharaszti MTK 33
12. Pénzügyőr SE 29
13. THSE-Szabadkikötő 27
14. Csornai SE 26
15. Gyirmót FC Győr II. 23
16. VLS Veszprém 22
utolsó módosítás 2018. június 03. 22:53
tovább »