Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem jutott tovább a magyar válogatott

2014. január 30. 13:27 // Forrás: MTI
A magyar futsalválogatott 5-4-re nyert Ukrajna ellen az Európa-bajnoki pótselejtező keddi visszavágóján, Gyöngyösön, de - idegenben lőtt több góllal - ellenfele jutott ki az Eb-re.

A múlt heti, harkivi első meccsen 2-1-re győztek az ukránok.

Az augusztusban kinevezett spanyol Tomas Rivera Amorós által irányított magyar válogatott egy megpattanó lövéssel korán vezetéshez jutott, de a feléledő vendégek hamar egyenlítettek egy hasonló góllal. A szünetig mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de maradt a döntetlen állás.

MTI Fotó: Koszticsák SzilárdMTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A folytatásban a múlt heti első meccsen duplázó Szimka kiállítása nyomán két percig emberelőnyben futballozhattak a hazaiak, hidegzuhanyként azonban mégis a három mezőnyjátékossal küzdő ukránok szereztek újabb gólt: ismét Bilocerkivec volt eredményes. A magyar együttes mindent elkövetett az egyenlítésért, sikerült is betalálnia, de a vendégek kétszer is megvillantak, s ezzel végérvényesen eldőlni látszott a csata. A házigazdák azonban nem adták fel: a hajrában háromszor is bevették az ukrán kaput, azaz fordítottak, de a továbbjutást érő gólt nem sikerült megszerezniük.

A párharc győztese, az ukrán válogatott vehet részt a belgiumi Antwerpenben jövő januárban kezdődő Eb-n.

Eredmény, pótselejtező, visszavágó:
Magyarország-Ukrajna 5-4 (1-1)
gól: Lovas (3.), Dróth (34., 40.), Kun (36.), Harnisch (38.), illetve Bilocerkivec (8., 27.), Valjenko (36.), Ovszjannikov (36.)
Továbbjutott: Ukrajna, 6-6-os összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.