Negyven gólig jutott a Veszprém a megyei rangadón

  • Telekom Veszprém
  • 2019.08.25
  • 19:28
A támadásban remeklő Telekom Veszprém gólzáporos meccsen verte a vendég balatonfüredieket a férfi kézilabda NB I vasárnapi találkozóján.

Újabb előrehozott NB I-es mérkőzéssel, a Balatonfüred elleni megyei derbivel folytatta augusztusi programját a Telekom Veszprém. A címvédőnél Székely Márton, Borut Mackovsek, Manuel Strlek, Mirsad Terzic, Kentin Mahé és a sérült Pawel Paczkowski, a tópartiaknál pedig a szintén maródi Zdolik Bence maradt ki a meccskeretből.

Csaknem háromezren látogattak ki a vasárnap esti találkozóra, amelyen Nenadics kezdte meg a gólgyártást. A fürediek spanyol újonca, Reina erre még válaszolni tudott, ezt követően azonban zsinórban ötször is Bősz hálójában landolt a játékszer. A remeklő Sterbik az exszegedi Rodriguez hetesét is védte, igaz, a kipattanót bevágta a jobbszélső. A védelem oszlopa, Blagotinsek a gólszerzésből is kivette a részét, a túloldalon pedig Szöllősi szerzett hosszú idő után klasszikus akciógólt (8. perc: 6-3).

Fotók: Baumann Béla

Nilsson és Gajic révén hamar ötre növelte a különbséget a házigazda, amit a játékrész derekánál is őrizni tudott (12-7). Ekkor rátett még egy lapáttal a keményen védekező huszonhatszoros magyar bajnok: Nenadics és Nilsson különösen élt a gyenge kapusteljesítményt mutató rivális ellen. Ezt orvosolandó Andó érkezett, de ő sem tudott segíteni az övéin. 15-8-nál időt is kért Csoknyai István.

A Telekom tovább fokozta a tempót, s a szép megoldásokkal sem maradt adós: Tönnesen kétszer is hát mögötti átadással hozta játékba Gajicot, aki mindkétszer gólt is lőtt (23. perc: 19-11). A játékrész hajrájában az volt a kérdés, hogy kétszámjegyű lesz-e a különbség, ami végül nem következett be. A BKSE – Kemény és a csereként beállt Németh vezetésével – hétre csökkentette hátrányát (23-16).

Sterbik két szép védéssel, az első magyar bajnokiján pályára lép Borozan pedig két hatalmas góllal kezdte a második felvonást. Topic és Bóka révén aztán közelebb lopódzott a Füred. Utóbbi kis híján fejbe lőtte ziccerből Sterbiket, amit számon is kért a rutinos portás (35. perc: 25-18). A veszprémiek tovább üldözték a tízgólos különbséget, amit Manaszkov hetesével a meccs kétharmadánál utol is értek (29-19).

Mindkét szakvezető kapust cserélt: a hazai kaput Cupara, a vendéget pedig az egykori veszprémi kedvenc, Fazekas foglalta el. A szerb válogatott rögtön egy védéssel mutatkozott be. Támadásban továbbra is nagyszerűen muzsikált a házigazda, a hátsó alakzat azonban nem zárt kellően szorosan. Ezt kihasználva nem tudta tovább hizlalni fórját a Davis-csapat (50. perc: 34-23).

A mieinknél Borozan és Jahia is nagyszerű átlövő formát mutatott, a riválisnál pedig Máthé járt élen a gólszerzésben. A hajrában az újdonsült csapatkapitány, Lékai, a füredieknél pedig Topic is duplázott. A 40-28-as végeredményt a klasszis produkcióval debütáló Borozan állította be, aztán Cupara nagy védésének tapsolhatott a publikum.

Folytatás kedden, amikor is az Eger érkezik a Veszprém Arénába újabb élvonalbeli bajnokin.

Férfi kézilabda NB I, az 5. fordulóból előrehozott mérkőzés:
Telekom Veszprém–Balatonfüredi KSE 40-28 (23-16)
Veszprém Aréna, 2859 néző. Vezette: Horváth, Marton.
Veszprém: STERBIK – GAJIC 6, Tönnesen 2, Blagotinsek 1, Nilsson 4, Lauge 2, MANSZKOV 6 (2). Csere: Cupara (kapus), NENADICS 5, Moraes, Lékai 3, Jahia 4 (1), BOROZAN 7, Marguc. Vezetőedző: David Davis.
Balatonfüred: Bősz – Rodriguez 2, Reina 2 (1), TOPIC 5, Szöllősi Sz. 2, Sinkel 1, Bóka 1. Csere: Andó, Fazekas (kapusok), Kemény 4, STEVANOVICS 4, MÁTHÉ 5 (1), Németh B. 2, Ág, Varga, Déber. Vezetőedző: Csoknyai István.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2.

Így látták a főszereplők

David Davis: – A támadójátékunkkal elégedett vagyok, mindenki tudta a helyét a gépezetben. A védelmünkről nem mondható el ugyanez, nagyon sok a huszonnyolc kapott gól, tovább kell dolgoznunk ezen. Összességében tetszettek a látottak. Jahiával szemben sokaknak kétségei voltak, én azonban tudom, hogy mire képes, hiszen sokat dolgoztam vele az egyiptomi válogatottnál.

Omar Jahia: – Jól játszottunk, remekül küzdöttünk. A támadójátékunk jól működött, jó volt a kémia az együttesen belül. A védelmen még valóban javítanunk kell.

Csoknyai István: – Végig fantasztikus sebességgel, nagy akarattal és jól játszva kézilabdázott a Veszprém. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk sajnos elmaradt attól, amit vártam. Vérmes reményeink persze nem lehettek a világ egyik legjobbja otthonában. Támadásban viszont véghez vittünk szép dolgokat. Sterbik remekül védett, nagyon sok ziccert semlegesített. Tükröt kaptunk a pillanatnyi helyzetünkről.

Máthé Dominik: – Ehhez a szinthez kellene felnőnünk. Vendéglátónk akkora előnyre tett szert az első félidőben, amit már nem tudtuk ledolgozni. Ma nem volt mögöttünk olyan remek kapusteljesítmény, mint a túloldalon.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2019/20
1. Telekom Veszprém 12
2. Mol-Pick Szeged 8
3. FTC 6
4. Dabasi KC 5
5. BKSE 5
6. Gyöngyös 4
7. Csurgói KK 3
8. Eger 3
9. Grundfos Tatabánya 2
10. Mezőkövesdi KC 1
11. Komló 1
12. Budakalász 0
13. Orosházi FKSE 0
14. Váci KSE 0
utolsó módosítás ma 07:25
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 2
2. Vardar 2
3. Porto 2
4. Kiel 1
5. Vive Kielce 1
6. Montpellier 0
7. Meskov Breszt 0
8. Motor Zaporozsje 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:12
tovább »
Férfi kézilabda SEHA-liga B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 6
2. PPD Zagreb 3
3. Eurofarm Rabotnik 3
4. Szpartak Moszkva 0
5. Meshkov Breszt 0
6. Metaloplastika 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:13
tovább »