Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rajtra kész Magyarország legnagyobb kézilabda-fesztiválja

2019. augusztus 6. 17:58
Tizenhét ország több mint száz csapatával idén már a 23. alkalommal rendezik meg a Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivált augusztus 11-17. között.

Közép-Európa legnagyobb nemzetközi kézilabda-fesztiváljára a nevezések lezárta után ebben az évben tizenhét ország – Ausztria, Belgium, Csehország, Horvátország, Izrael, Kuvait, Lengyelország, Lettország, Norvégia, Németország, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Tajvan, Ukrajna és Magyarország – száznégy csapata jelentkezett. A résztvevők között nagy múltú, ismert klubok utánpótlás-együttesei is felsorakoznak négy korosztályban, nyolc kategóriában.

A Cell-Cup mérkőzései több helyszínen zajlanak. Veszprém mellett Alsóörs, Balatonfüred, Várpalota és Nemesvámos is helyet biztosít a látványos küzdelmeknek összesen nyolc sportcsarnokban. A döntőket idén is az ötezer fő befogadására alkalmas Veszprém Arénában rendezik meg.

A helyezett csapatok érem- és oklevél-, az elsők pedig egyedi koronadíjazásban és értékes sportfelszerelésben részesülnek. Kategóriánként a legjobb játékos különdíjat vehet át. Díjazzák továbbá a legszebb népviseletben megjelenő, a nyitógálán a legjobb hangulatot teremtő és a legsportszerűbb együttest is.

Fotó: cellcup.huFotó: cellcup.hu

A sport mellett számos program közül is választhatnak a résztvevők. A fesztivál egyik fénypontja a látványos nyitógála lesz, amely augusztus 12-én, hétfőn 19.30 órakor kezdődik a Veszprém Arénában. Az impozáns nyitó- és zárógálára, s természetesen a mérkőzésekre is várják a nagyközönséget. A rendezvény részletes programja ITT tekinthető meg.

A fesztiválra Európa számos országából tíz nemzetközi és Magyarországról tizenhárom MKSZ játékvezetői páros érkezik.

– Az idei Cell-Cup az elmúlt évek jó hagyományait és megszokott magas színvonalát igyekszik tovább vinni. A Cell-Cup Európa egyik legnagyobb kézilabda-fesztiválja, amely minőségi mérkőzéseket és számtalan programot kínál, amelyen a sportág szerelmesei hat fantasztikus napot tölthetnek el együtt. A szakmaiság, a felkészülés, a sportszakmai beszélgetések, az izgalmas mérkőzések, elődöntők és döntők mellett fantasztikus programok, karneváli hangulat, szórakozás várja a sportolókat, csapatvezetőket, szülőket, nézőket – egy szóval mindenkit, mert a Cell-Cupon nincsenek vesztesek – húzta alá Süle Nándor, a fesztivál megálmodója és főszervezője.

Huszonharmadszor randevúznak a jövő csillagai

Az elmúlt huszonkét évben 56 országból 2238 csapat több mint 41 840 versenyzője fordult meg Nyugat-Dunántúlon.

A Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál 1997. augusztus 17-én indult útjára a Vas megyei Celldömölk városában. Ebben az évben négy korosztályban negyvenkét együttes szerepelt az eseményen hét országból. A színvonalas rendezésnek köszönhetően a résztvevő csapatok száma folyamatosan nőtt, így a kisvárosi helyszín már nem bizonyult elegendőnek a fesztivál lebonyolításához. Előbb Pápára, majd 2005-től Veszprémbe költözött a rendezvény.

A részvevő országok száma pedig többször is meghaladta a húszat. A szervezők mindig is fontosnak tartották az esemény fesztivál jellegét, azaz a sport mellett kulturális és szabadidős programot is kínáltak a sportolóknak és a vendégeknek.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.