Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tizenkét szenior bajnoki cím

2019. július 22. 17:52 // Forrás: VEDAC
Elismerésre méltóan szerepeltek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szenior atlétái a közelmúltban megrendezett országos bajnokságon.

Az öt fős veszprémi küldöttség tizenkét aranyérmet szerzett, és még két ezüstérmet is begyűjtött.

A futóknál Kósa Zoltán két számban nyert, az M50-es kategóriában 400 méteren 56.49 másodperccel utasította maga mögé a mezőnyt, míg 400 gáton 1:05.74 perccel végzett az élen.

Király Katalin Kinga triplázni tudott. A W35-ös korosztályban 100 méteren 13.84 másodperccel nyert, 200 méteren 28.45-tel bizonyult a legjobbnak, míg 400 méteren 1:06.61 perccel érdemelte ki az aranyérmet.

Benes Magdolna több szakágban is remekelt - Fotó: VEDACBenes Magdolna több szakágban is remekelt - Fotó: VEDAC

A szentkirályszabadjai, de a VEDAC színeiben sportoló Dobi Balázs szintén két számban nyert. Diszkoszvetésben 38.69 méterrel szerzett bajnoki címet az M40-es korcsoportban, súlylökésben pedig 12.08 méterrel nyert.

Benes Magdolna ezúttal nemcsak dobott, hanem futott is. A W65-ös korcsoportban 100 méteren másodikként haladt át a célvonalon 21.21 másodpercet teljesítve. Súlylökésben 7.95 méterrel, kalapácsvetésben 30.70 méterrel, nehézkalapácsban 10.35 méterrel győzött. Diszkoszvetésben 17.37 méterrel második helyet szerzett. Érdekesség, hogy az idei első bajnoki címe összességében a 20. szenior bajnoki aranyát jelentette a VEDAC fáradhatatlan szenior atlétájának.

A világbajnok Gosztolai Mária a W70-es korosztályban a papírformának megfelelően súlylökésben és diszkoszvetésben is győzött. Előbbi számot 9.37 méterrel, a diszkoszvetést 25.71 méterrel nyerte meg.

vehirsport.hu
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. ma 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. tegnap 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.