Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem változtak a célok az FTC női kézilabdacsapatánál

2019. július 15. 13:30 // Forrás: MTI
Változatlanul a bajnoki döntőbe és a Bajnokok Ligája négyes fináléjába jutás a célja a Ferencváros női kézilabdacsapatának.

A klub hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a HungaroControl Zrt. a múlt héten támogatói szerződést kötött az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft.-vel, ennek keretében a légiközlekedési vállalat 230 millió forinttal szponzorálja a következő idényben a Ferencváros kézilabda-szakosztályát.

Bognár László, az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az élvonalbeli felnőtt csapatok következő idényre megfogalmazott célkitűzései nem módosultak a jelentős összeg miatt, hiszen a játékoskeretek már kialakultak mindkét együttesnél.

"A női csapatnak a bajnokságban az első két helyen kell végeznie, a Bajnokok Ligájában pedig továbbra is nagyon szeretnénk bejutni a négyes döntőbe, bár rettentően nehéz a sorsolásunk" - nyilatkozta Bognár.

Hozzátette, a férficsapat célkitűzésein tavalyhoz képest némileg módosítottak. Mivel számos tehetséges, de fiatal kézilabdázót foglalkoztatnak, a következő évadban a biztos bennmaradás az elvárás.

Az FTC női együttese tavasszal a bajnokságban és a Magyar Kupában is a második helyen végzett, a BL-ben pedig a negyeddöntőig jutott. A férfiak hetedikként zártak az NB I-ben.

"Hatalmas lehetőség, mérföldkő a szakosztály számára ez a jelentős támogatás, de a koncepciónk változatlan, továbbra is fiatal magyar játékosokkal szeretnének sikereket elérni" - szögezte le az ügyvezető igazgató.

A magyar serdülő, ifjúsági és junior válogatottakban jelenleg a nőknél 15, a férfiaknál pedig kilenc ferencvárosi játékos szerepel. Az elmúlt két évben a zöld-fehérek férficsapatának színeiben 14 tizenéves magyar kézilabdázó mutatkozhatott be a felnőtt NB I-ben.

Bognár László úgy fogalmazott, a szakosztály életében a kiszámíthatóság, a stabilitás a legfontosabb, ebben is nagyon sokat segít ez a szerződés, és abban is, hogy hosszú távon kiegyensúlyozottan tudják szolgálni a magyar kézilabda érdekeit.

Szepessy Kornél, a HungaroControl Zrt. vezérigazgatója elmondta, ilyen nagyságrendű szponzorációs megállapodást még soha nem kötöttek. A szerződés értelmében vállalatuk lesz az FTC férficsapatának névadó támogatója, de MyDroneSpace márkájuk emblémája a női együttes mezein, a pályán és más felületeken is megjelenik majd.

vehirsport.hu
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. tegnap 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. tegnap 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. tegnap 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.