Korosztályos válogatottat igazolt a VLS Veszprém

  • VLS Veszprém
  • 2019.07.15
  • 07:00
Kiliti Róbert személyében sokszoros utánpótlás válogatott játékost igazolt a VLS Veszprém. A húszéves reménység a szombati, Iváncsa elleni – 1-1-re végződő – első és egyetlen hazai edzőmérkőzésen már adott is egy kis ízelítőt tudásából: kulcspasszának köszönhetően sikerült egyenlítenie a Pető-alakulatnak.

Javában zajlik már városunk nagypályás férfi labdarúgócsapatának felkészülése a 2019/20-as idényre, amelyben a Pető Tamás vezette VLS Veszprém immár a nemzeti bajnokság harmadosztályának Nyugati csoportjában készül bizonyítani.

– Igaz, még mindösszesen csupán egy egyhetes felkészülésről beszélünk, de a játékosok hozzáállásán már abszolút látszik, hogy az elkövetkezendő idényben is bizonyítani akarnak – árulta el szombaton a vehirsport.hu megkeresésére Szabó Péter, a VLS Veszprém sportigazgatója.

– Lelkiismerettel tevékenykednek, és már most összetartanak. Egy igazán jó brigád van kialakulóban – tette még hozzá Szabó, akitől azt is megtudhattuk, hogy jelenleg közel harmincan dolgoznak a vezetőedző Pető kezei alatt, de a próbajátékosok mellett már biztos érkezők is akadnak.

Kiliti Róbert boldog, hogy visszatérhet Veszprémbe

Balázs Richárd és Füleki Norbert csatár, míg Sárossy Dániel balhátvéd pozícióba már biztos érkezőnek számít. Ahogy az a Kiliti Róbert is, aki anno a VFC USE „műhelyéből” kiszakadva előbb Győrben, majd Pakson, utóbb pedig Vácon is pallérozódott. Tette mindezt úgy, hogy közben öt éven keresztül folyamatosan – U15-től egészen U19-ig – (!) szerepet kapott a korosztályának éppen megfelelő utánpótlás-válogatottban.

Pető Tamás vezetőedző portálunknak korábban már nyilatkozta, nagyon szeretné, hogy Kiliti a csapatában játsszon, hiszen vele egy olyan játékost helyezhetne a „kirakatba”, aki tehetséges, alázatos, s nem utolsósorban Veszprémben nevelkedett. Bár igaz, június végén a balszélső poszton is bevethető tehetség érkezése még képlékeny volt.

Azonban a szombati, Iváncsa elleni – 1-1-re végződő – hazai edzőmérkőzés előtt (amelyen egyébként Kilitinek kulcsszerepe volt az egyenlítő találat megszerzésében) a sportigazgatótól megtudhattuk, hogy sikerült megegyezniük a labdarúgóval.

A vehirsport.hu-nak immár vasárnap, egy kellemes ebéd utáni kutyasétáltatás alkalmával sikerült a húszéves Róbertet is utolérnie, hogy meséljen róla, mi adta a végső löketet ahhoz, hogy egy hosszú, de tanulságos kitérő után visszatérjen a királynék városába.

Tulok és Robi

– Pető Tamás győztes mentalitása, hitvallása abszolút mérvadó volt a döntésemben. Arról nem is beszélve, hogy további fejlődést csak folyamatos játéklehetőség mellett érhetek el – hangsúlyozta.

– Úgy érzem, Veszprémben erre lesz lehetőségem. Természetesen nem megfeledkezve arról, hogy a kezdőcsapatba kerülésért itt is meg kell majd küzdenem, de állok elébe, a célunk közös: bent fogjuk tartani a csapatot! – fogalmazott Kiliti Róbert, aki még hozzátette, hogy az sem volt utolsó szempont, hogy így családjával, illetve párjával is több időt tölthet majd együtt.

A VLS Veszprém kevesebb, mint három hét múlva – augusztus 4-én, 17.00 órakor – már meg is kezdi szereplését az NB III Nyugati csoportjában: az 1. fordulóban a Sárvár FC-t hazai pázsiton, a Városi Stadionban fogadja majd.

Tabella
Férfi labdarúgás NB III Nyugati csoport, 2019/20
1. Érdi VSE 6
2. Pápai Perutz FC 6
3. Komárom VSE 4
4. Bicskei TC 4
5. III. KER TVE 4
6. Fehérvár FC II. 4
7. Ménfőcsanak ESK 4
8. Mosonmagyaróvár 3
9. FC Nagykanizsa 3
10. BKV Előre 2
11. Puskás Akadémia FC II. 1
12. VLS Veszprém 1
13. Sárvár FC 1
14. Balatonlelle SE 0
15. Lipót SE 0
16. Hévíz SK 0
utolsó módosítás 2019. augusztus 13. 17:03
tovább »