Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Világversenyekre hangolva

2019. július 8. 15:45 // Forrás: VEDAC
A korosztályos világversenyek előtti nagy erőpróbát rendezett a VEDAC, ahol születtek remek eredmények.

Július 6-án, szombaton rendezte meg a VEDAC a 61. Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokságot a városi stadionban. A 12 órás esemény nagy kihívás elé állította a szervezőket, de a versenyek gördülékenyen lementek, ami a közel 60 fős lebonyolító csapat lelkesedésének köszönhető.

Krizsán Xénia - Fotó: VEDACKrizsán Xénia - Fotó: VEDAC

A viadal kétségkívül legnagyobb neve a májusi II. Veszprémi Súlylökő Párbajon is városunkban versenyzett Krizsán Xénia volt, aki két héttel ezelőtt 6619 ponttal megdöntötte a női hétpróba magyar csúcsát. Ezúttal női magasugrásban indult, és 1.72 méterrel a második helyen zárt.

A Balaton Bajnokságon elért eredmények közül kiemelkedett Vindics Balázs (UTE) férfi 800 méteren elért egyéni csúcsa (1:46.94) és Dr. Nguyen Anasztázia női távolugrásban elért 6.54 méteres eredménye.

A rendező VEDAC is büszke lehet több kiemelkedő eredményre, melyek közül kettő mindenképpen kiemelkedik. Czeller Gábor Sándor felnőtt férfi kalapácsvetésben – a Szabó Ernő emlékversenyen – egyéni csúccsal (65.61) szerzett ezüstérmet, amivel teljesítette az utánpótlás Európa-bajnokság 65 méteres szintjét. Az utánpótlás magyar férfi mezőny azonban olyan erős, hogy Gábor a negyedik legjobb eredménnyel nem utazhat a kontinensviadalra, de elsőéves UP-ként két év múlva minden esélye megvan, hogy ott legyen a világversenyen.

Kövér Fanni - Fotó: VEDACKövér Fanni - Fotó: VEDAC

A másik kiemelkedő VEDAC-os eredményt Kövér Fanni produkálta serdülő leány gerelyhajításban, rögtön az első dobásával kereken 52.00 méteres egyéni csúcsot dobott, tovább erősítve vezető pozícióját a serdülő magyar ranglistán. A versenyen ez az eredmény ezúttal a második helyre volt elég a világranglista második helyezett, szerb Világos Adriana (58.72) mögött. Fanni felnőtt női diszkoszvetésben megközelítette a 40 métert, 39.82-vel második lett.

Csatári Jázmin - Fotó: VEDACCsatári Jázmin - Fotó: VEDAC

A serdülő leány kalapácsvetést Csatári Jázmin 61.17 méterrel nyerte meg. A junior férfi kalapácsvetésben Minyó Bence János egyéni csúccsal (61.51) győzött, junior férfi diszkoszvetésben Bedegi Bence 45.12 méterrel második lett. Ifjúsági leány kalapácsvetésben Csatári Dominika 54.01 méterrel Csekő Miklós pedig serdülő fiú kalapácsvetésben egyéni csúccsal (58.07) állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A futópályán is örülhettünk VEDAC-os sikereknek. Férfi 1500 méteren Odonics Gábor egyéni csúccsal (4:12.30) a bronzérmet szerezte meg, szintén egyéni csúccsal (2:20.80) lett bronzérmes serdülő leány 800 méteren Rédling Renáta.

A dobogós helyezéseken túl számos egyéni csúcsra lehetnek büszkék a VEDAC-osok, a teljes eredménylista megtalálható a Magyar Atlétikai Szövetség és a VEDAC honlapján is.

Sántik Dávid - Fotó: VEDACSántik Dávid - Fotó: VEDAC

Természetesen - a hagyományoknak megfelelően - az idei évben is megrendeztek a Balaton Bajnokság emlékversenyeit. A férfi magasugrást – Bodó Gábor emlékversenyt – Sántik Dávid nyerte 2.00 méteres eredménnyel. Férfi diszkoszvetésben – az édesapjáról, Mozsdényi Józsefről elnevezett emlékversenyt – Mozsdényi Dávid második lett 53.38 méterrel, az NYSC versenyzője Káplár János (53.38) mögött. Férfi kalapácsvetésben – a Szabó Ernő emlékversenyen – Nagy Gergely (Pápai AC, 66.74) győzött. Női kalapácsvetésében a Szabó Ernő vándorserleget Gergelics Cintia (Dobó SE, 62.44) érdemelte ki, a VEDAC versenyzői, Gombás Petra (52.32) és Csatári Jázmin (50.93) előtt.

Nguyen Anasztázia - Fotó: VEDACNguyen Anasztázia - Fotó: VEDAC

A női távolugrást – Dr. Sipőcz József emlékversenyt – Dr. Nguyen Anasztázia kiváló, 6.54 méteres eredménnyel nyerte. Leány ifjúsági diszkoszvetésben, a Strenner Judit emlékversenyen a horvát Brkljačić Ana 43.51 méterrel szerezte meg az első helyezettnek járó serleget.

Férfi 3000 méteren – a Serényi István emlékversenyen – Szögi István Dániel (SVSE, 8:28.7) ért elsőként a célba. Férfi 200 méteren – a Tungli József emlékversenyen – Boros Bence (Szolnoki MÁV-SE, 21.53) bizonyult a legjobbnak, a női 200 métert, a Patinszki András emlékversenyt Kéri Bettina (SVSE, 25.20), leány 400 méter gáton, a Stark Barbara emlékversenyen Hadnagy Zsóka (SVSE, 1:04.44) nyert.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.