Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ilyen lesz az új veszprémi uszoda

2019. június 21. 13:17 // Forrás: Hajas Bálint - vehir.hu
A munkagépek már elkezdtek dolgozni az Aréna melletti területen, az új veszprémi sportuszoda alapjai már látszanak. De hogy milyen épület nő ki hamarosan a földből, azt a végleges látványterveken először nálunk nézhetik meg.

Nem túlzás kijelenteni, hogy az új sportuszoda külsejével is kiválóan illeszkedik majd az olyan modern és egyedi veszprémi épületek sorába, mint amilyen az Aréna, vagy a Hangvilla. Az első látványtervekhez képest a komplexum homlokzata teljesen megváltozott, a belső kialakításokban és funkciókban pedig több ráncfelvarrást is végeztek a tervezők. A kivitelezési munkálatok a múlt héten elkezdődtek, a tervek szerint pedig jövő év végére elkészül az új uszoda.

Az összesen négy szinten, 10.400 négyzetméter összterületű épületben két szint, közel 6.400 m2-es területen lesz látogatható. A földszinti uszodatér medencéi mellett itt, és az emeleti szinten számos kikapcsolódási lehetőséget is nyújt majd. De mielőtt belépnénk az ajtón, nézzük meg kívülről az épületet!

Eredetileg nagyméretű üvegtáblákat terveztek az uszoda oldalára, ez viszont amellett, hogy költségesebb lett volna, praktikumban is hagyott kívánnivalókat: bonyolult az árnyékolása, nehéz karbantartani és tisztítani. Ehelyett a tervezők egy modern, színes, a víz hullámzására emlékeztető megoldást választottak, amelyről már messziről is meg lehet ismerni a veszprémi uszodát.

Belépve, az alsó szinten találhatók értelemszerűen a medencék. A nagymedence 50x25 méteres, 10 versenypályát lehet kialakítani rajta, emellett alkalmas vízilabda mérkőzések és edzések megtartására is. Ez megfelel a hazai előírásoknak, valamint kisebb, mobilis technikai fejlesztésekkel a FINA által szervezett nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz.

Ezen kívül egy 12,5x25 méteres bemelegítő, egy pezsgő medence, egy gyermek pancsoló, valamint egy 7,5x12,5 méteres tanmedence is helyet kap a komplexumban. A víz eltérő hőfokú lesz a medencékben, igazodva azok tervezett funkciójához.

A földszinten lesznek megtalálhatók a látogatói öltözők, valamint a wellness részleg egyes elemei is.

Az emeleten további kikapcsolódásra alkalmas szolgáltatások kapnak helyet, mint például a finn-, infra-, és ördög szaunák, szolárium, sószoba, gőzkabin, egy merülő medence valamint a nyugágyas pihenőrész.

Itt lesznek kialakítva versenyek esetén a sportolók öltözői is, valamint irodák és sportelemző helyiségek az edzői stáb részére.

A tervezők büfét is megálmodtak az épületbe, valamint egy gyermekmegőrzőt, ahol animátorok foglalkoznak a kisgyermekekkel, amíg a szülők pihennek, sportolnak.

A versenyeket és mérkőzéseket egy 720 fős lelátóról lehet majd megtekinteni, amelyhez versenyek idején megnyitják az Aréna felőli oldalon található bejáratot is, az egyszerűbb és logikusabb eligazodás érdekében.

A veszprémi uszoda teljes egészében akadálymentesített lesz.

vehirsport.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.