Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tartalékként utazik Minszkbe

2019. június 20. 16:43 // Forrás: VEDAC
Pénteken kezdődik Minszkben a II. Európai Játékok, ahová tartalékként utazik Máté Fanni, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) feltörekvő gerelyhajítója.

A II. Európa Játékok a kontinens idei legnagyobb multisport eseménye. A június 30-ig tartó versenysorozatban 15 sportág 200 számában 50 ország, több mint 4000 sportolója, köztük 122 magyar indul.

Atlétikában a viadal része a jövő évi, 2020-as tokiói olimpiai játékok kvalifikációs sorozatának. A VEDAC-ot Máté Fanni képviseli, igaz a gerelyhajító tartalékként utazik.

– Szinte száz százalék, hogy nem versenyzem, hiszen a két felnőtt társam egészséges és jó formában várja a játékokat – hangsúlyozta a még utánpótlás korú gerelyhajító. – Emiatt egyáltalán nincs bennem rossz érzés, inkább büszke vagyok, hogy U23-as versenyzőként rám esett a választás.

Máté Fanni elutazik Minszkbe (archív fotó)Máté Fanni elutazik Minszkbe (archív fotó)

Minszkben női gerelyhajításban az MTK-s Moravcsik Angéla és a BCSAC-hoz tartozó, de Szolnokon edző Bogdán Annabella állhat rajthoz.

– A nyáron az utánpótlás Európa-bajnokság a fő versenyem, már hónapok óta arra készülünk. Jól jön ez a minszki utazás, hiszen így más körülmények között tréningezhetek, kimozdít egy kicsit a monoton hétköznapokból. Bevallom, nemrég egy hullámvölgybe kerültem, nem éreztem a megfelelő mozgást, kicsit szétestem, de az utánpótlás országos bajnokságon elért eredményem már azt jelzi, elindultam felfelé – magyarázta a Pannon Egyetem műszaki menedzser szak első éves hallgatója.

Máté Fanni a múlt heti utánpótlás ob-n második lett, 46.93 méterrel. A svédországi Gavle ad otthont majd a korosztályos Európa-bajnokságnak, ahová egyébként új egyéni csúccsal, 51.35 méterrel kvalifikálta magát Török Krisztián tanítványa.

– Nem tudom, ez az eredmény, mire lesz elég. A legfontosabb célom, hogy az Eb-n új egyéni csúcsot dobjak. Ez lesz az első olyan világversenyem, ahová úgy utazom el, hogy van mögöttem munka. Korábban a kézilabda miatt erre nem volt lehetőségem, de az idei az első évem „rendes” atlétaként. Bízom benne, hogy jó formát tudok majd mutatni, és remélem, egy új egyéni csúcs elég lehet a döntőbe jutáshoz – tudtuk meg.

vehirsport.hu
további cikkek
Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. ma 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.