Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Strandkézilabda diákolimpia veszprémi „házi” döntővel

2019. június 14. 20:13
Két veszprémi csapat játszotta a finálét a strandkézilabda diákolimpia V-VI. korcsoportos országos döntőjében, ahol végül a Noszlopy gimnázium szerezte meg az aranyérmet a Táncsics szakgimnázium előtt.

A pünkösdi hosszú hétvégén Salgótarján festői Tó-strandja adott otthont a 2018/2019. tanév strandkézilabda diákolimpia országos döntőjének a IV. és az V-VI. korcsoportban.

Az V-VI. korcsoportban huszonegy fiú- és tizennégy lánycsapat összesen mintegy félezer versenyzője lépett homokra. Köztük a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium diákjai, akik mindkét nem küzdelmeiben képviseltették magukat. A fiúk mezőnyében a Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma is érdekelt volt, ráadásul városunk két gárdája már a csoportküzdelmek során összekerült.

A bajnokcsapat - Fotó: Noszlopy FacebookA bajnokcsapat - Fotó: Noszlopy Facebook

A „C” jelű hatosban mindkét veszprémi alakulat legyőzte tatabányai, kecskeméti, kazincbarcikai és mezőtúri riválisát, míg a „csoportdöntőn” a Noszlopy tudott felülkerekedni a Táncsics fiataljain.

A negyeddöntőben a Rapatyi Tamás vezette Noszlopy 2-1-re verte a váci Boronkayt, a Bereczki Katalin által irányított Táncsics pedig 2-0-ra diadalmaskodott a budapesti Baptista gimnázium legénysége felett.

Az elődöntőben mindkét bakonyi társaságra győri ellenfél várt. A Noszlopy a Révai, a Táncsics pedig az Apor növendékeit győzte le egyaránt 2-0-ra. A finálét így a két veszprémi gárda vívhatta, ahol a Noszlopy óriási küzdelemben, 2-1-re győzött, így megszerezte a bajnoki címet.

A Táncsics szerezte meg az ezüstérmet - Fotó: tancsicsveszprem.huA Táncsics szerezte meg az ezüstérmet - Fotó: tancsicsveszprem.hu

A verseny legtechnikásabb játékosának járó különdíjat Melnicsuk Viktor (Táncsics) nyerte.

A Noszlopy lánycsapata a 14. helyen zárt.

A Noszlopy bajnokcsapatának névsora: Kara Dávid, Hornyák Bence, Fenyvesi Marcell, Vida Péter, Kósa Barna, Dobrai Dávid, Szabó Tas, Markovics Patrik. Felkészítő tanár: Rapatyi Tamás.

A Táncsics ezüstérmes együtesének tagjai: Melnicsuk Viktor, Milkovics Milán, Perczel Kristóf, Sisa Rajmond, Szabó Norbert, Szatmári Bence, Szatmári Sándor, Vincze Péter. Felkészítő: Bereczki Katalin.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.