Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Weapon SC: két ezüst az országos versenyen

2019. június 6. 7:00
Hitük akárcsak a szívük: törhetetlen – míg Kun Marcell révén K1 szabályrendszerben, addig Pavelka Dominik által muay thaiban örvendett ezüstéremnek a Weapon Group SC május utolsó hétvégéjén Tapolcán, az ICO országos versenyen.

A tavasz utolsó szombatján Tapolca városa biztosított otthont az ICO országos versenysorozatnak, amelyen a Dobos Gergely vezette veszprémi Weapon Group SC muay thai K1 szakága ezúttal három versenyzővel is képviseltette magát.

Fotók: Dobos GergelyFotók: Dobos Gergely

A 11 esztendős Sipos Regina (-43 kg-ban) K1 light contact szabályrendszerben készült indulni, sajnos a nevezett ellenfele azonban nem jelent meg: így a mérkőzésük elmaradt. Kiss Dénes 15 éves tanítványa, Pavelka Dominik (-75 kg-ban) viszont kőkeményen megmérettette magát, s eredményesen is teljesített, ugyanis muay thaiban súlycsoportja előkelő második helyét szerezte meg.

Dobos Gergely és a nagy reménység Kun MarcellDobos Gergely és a nagy reménység Kun Marcell

Akárcsak Dobos Gergely reménysége, a 19. születésnapját éppen kedden ünneplő Kun Marcell, aki -81 kg-ban K1 szabályrendszerben szállt harcba. A négy nevezett versenyzőtársából ketten azonban visszaléptek, ugyanis az Esztergomi Fighting Kempo versenyzője, Pokorni Ádám is leadta nevezését. Ám Dobos tanítványa nem riadt vissza a rutinos versenyzőtől, aki mindemellett Európa-bajnoki övvel is rendelkezik: Kun nemes küzdelemben, csak pontozással maradt alul.

A második menetben Kun Marcell földre kényszerítette rutinos ellenfelétA második menetben Kun Marcell földre kényszerítette rutinos ellenfelét

A vehirsport.hu megkeresésére Dobos Gergely elmondta, hogy büszke tanítványára, hiszen volt hite kiállni egy profi harcossal szemben. Szerinte az első menetet elvesztették, a másik kettő viszont az övéké volt: ugyanis a második felvonásban Marci egy gyönyörű kontra jobb horoggal le is ütötte ellenfelét, akire a vezetőbíró azonban nem számolt rá. Hozzátette, hogy igaz, végül egyhangú pontozással az esztergomi bunyóst hozták ki győztesnek, azonban az ezüstnek is örülnek, hiszen a mérkőzésből rengeteget tanulhattak. – Hosszú távon bizony a vereségek is javunkra válnak, hiszen minden a javukra válik azoknak, akik Istenben hisznek! – fűzte hozzá búcsúzásképp a büszke szakágvezető.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.