Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Egy hétvége, két verseny, nyolc érem

2019. május 28. 20:53 // Forrás: Janku Ferenc
Eseménydús hétvégéje volt a Centrum SE birkózószakosztályának, hiszen versenyzőik két nap alatt több mint 800 kilométert utaztak.

Május 25-én, szombaton a Szigetszentmiklóson megrendezett szumóversenyen szerepeltek a veszprémi kék-fehérek. Gáspár Bence két korosztályban is elindult (gyerek és U12) és mindkettőben bajnok lett, míg Simon Domokos U12-ben második helyen végzett.

Az U14-es korosztály számára a magyar bajnoki cím elnyerése volt a cél. Márkus Roland remek küzdelemben szerzett ezüstérmet az országos bajnokság döntőjében, Jámbor Kristóf pedig az 55 kg fináléjában magabiztosan szerezte meg a bajnoki címe. Így a rangsorban megszerzett pontjai alapján mindkét versenyző tagja lett az őszi Európa-bajnokságra készülő nemzeti válogatottnak.

Az U14-es korosztály számára válogatóversenyt tartottak, amelyre kizárólag az Európa-bajnokságra való kijutás volt a tét. 65 kilóban Nagy Gergő ezüstérmet szerzett, míg a 75 kg-ban Andorkó Levente a bronzmedált vihette haza, így mindkettejük számára megmaradt az esély az Eb-szereplésre.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Vasárnap a diák I-es korosztály szabadfogású országos bajnokság döntőjét rendezték Gyomaendrődön, amelyre 14 súlycsoportban összesen 261 sportoló kvalifikálta magát.

A Centrum SE sportolói közül négy fő jutott a döntőbe, azonban sérülés és betegség miatt csak Jámbor Kristóf tudott részt venni a megmérettetésen. Kristóf egy nem túl szerencsés sorsolásnak köszönhetően már a második fordulóban összeakadt legnagyobb riválisával, s bár a mérkőzésen végig ő kezdeményezett, ellenfele összeszedett védekezésével mégis megszerezte a győzelmet. Innentől a veszprémi birkózó nagyon koncentráltan birkózott és ellenfelein remek akciókat végrehajtva végül országos bajnoki harmadik helyezést érte el.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.