Mesél az eredmény

  • VLS Veszprém
  • 2019.05.25
  • 19:37
Immár karnyújtásnyira az osztályozó – szombaton délután a férfi labdarúgók megyei élvonalának utolsó előtti, 29. fejezetében 6-0-s sikert könyvelt a továbbra is listavezető VLS Veszprém a vendég Csetény SE alakulatával szemben.

Utolsó előtti, 29. fordulójához érkezett a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság mezőnye május utolsó szombatján. A listavezető bajnokaspiráns VLS Veszprém pedig a 2018/19-es kiírás utolsó hazai megmérettetését várta: ellenfele Csetény község gárdája volt, amelyet anno még ősszel – a házi gólkirály Szabó Bence mesterötösével – 8-1-re múlt felül a Pető-sereg vendégségben.

Az időjárás kegyeibe fogadta a találkozót, amelynek sorsáról az eltiltásából visszatérő Dobsa Gergő igencsak hamar intézkedett (4. perc: 1-0). Alkotása után a közel száz kilátogató hazai drukkernek mindössze negyedórát kellett várnia, hogy Venczel Zoltán révén a királynék városa újabb találatot jegyezzen (19. perc: 2-0).

A gólgyáros Szabó Bence viszont nem várt, s nem is habozott: Venczel villanása után három minutummal a VLS immár hárommal robogott. S ha a remény még ekkor ott is motoszkált volna a vendégek gondolataiban, Lukács István öngólja szertefoszlatta azokat (24. perc: 4-0).

Ráadásként Venczel Zoltán másodszorra is mattolta a vendégek ketrecőrét: nem túlzás azt állítani, hogy harmadidő alatt eldőlt, ki örülhet majd a végén (33. perc: 5-0). Az első játékrészben nem zördült meg többször a háló, a megyeszékhely együttese így nyugodt szívvel fáradhatott pihenőre.

Pető Tamás vajon marad, vagy elköszön az idény végeztével? (Archív fotó)

Az öltöző hűséből ismét pázsitra lépve, ötgólos fórja tudatában a Veszprém már kevésbé volt koncentrált befejezései alkalmával. A vendégek viszont továbbra is sportszerűen, s alázattal futballoztak: gólt jegyezni – Kakas József által – azonban ismét csak a saját kapujukba tudtak (71. perc: 6-0).

Pető Tamás vezetőedző ekkor döntött úgy, hogy az összes cserelehetőségét kihasználja. A hazai portát Kis Tamás helyett immáron Orbán Dániel óvta, aki egészen a lefújásig kiválóan tevékenykedett. Neki is köszönhető, hogy a VLS Veszprém kapott gól nélkül, hattal múlta felül a lelkiismeretesen futballozó csetényieket.

Fontos megjegyezni, hogy az utolsó előtti kör tóparti rangadóját a szintén feljutásról álmodozó Balatonfüred 3-0-ra megnyerte a Tihany ellen: lemaradása azonban még mindig egy pont a mieinkkel szemben a tabella második pozíciójában állva.

A bajnoki cím sorsa így az utolsó körben dől majd el: ha pedig a Pető-legénység június első napján (szombat, 17.00) két vállra fekteti magyarpolányi vendéglátóját, akkor egyben meg is nyeri a megyei I. osztályú férfi labdarúgó-bajnokság 2018/19-es kiírását.


Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 29. – utolsó hazai – forduló:
VLS Veszprém–Csetény SE 6-0 (5-0)
Veszprém, Városi Stadion, 100 néző. Vezette: Hegedűs (Szalai D., Szalai L.).
Veszprém: Kis (Orbán, 72.) – Felber, Dobsa, Domján, Gálfi, Venczel (Bóka, 68.), Bencze (Csordás, 54.), Szabó, Vass (Király, 72.) , Molnár (Horváth, 54.), Simon. Edző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Dobsa (4.), Venczel (19., 33.), Szabó (22.), illetve Lukács (öngól, 24.), Kakas (öngól, 71.)


Így értékelte a látottakat

Illés László abszolút elégedett volt (Archív fotó)

lllés László, a VLS Veszprém technikai vezetője: – Igaz, sok helyzetünk kimaradt a mai mérkőzésen, csalódottak azonban egy percig sem lehetünk, hiszen a győzelmünkkel immár karnyújtásnyira az álmunk. Az ellenfeleink pedig abszolút sportszerűen és lelkesen futballoztak, őket ugyanúgy megilleti az elismerés!

Tabella
Férfi labdarúgás NB III Nyugati csoport, 2019/20
1. Érdi VSE 6
2. Pápai Perutz FC 6
3. Komárom VSE 4
4. Bicskei TC 4
5. III. KER TVE 4
6. Fehérvár FC II. 4
7. Ménfőcsanak ESK 4
8. Mosonmagyaróvár 3
9. FC Nagykanizsa 3
10. BKV Előre 2
11. Puskás Akadémia FC II. 1
12. VLS Veszprém 1
13. Sárvár FC 1
14. Balatonlelle SE 0
15. Lipót SE 0
16. Hévíz SK 0
utolsó módosítás 2019. augusztus 13. 17:03
tovább »