Nálunk a lélektani előny!

  • Telekom Veszprém
  • 2019.05.23
  • 08:00
Örülök, hogy az első mérkőzést hazai pályán játszhatjuk – vélekedett Gulyás István, a Telekom Veszprém sportszakmai igazgatója a címvédő Mol-Pick Szeged elleni bajnoki döntő ma esti (18.30) felvonása előtt.

Fogalmazhatnánk úgyis, hogy a Telekom Veszprém azt jelenti, család. A család pedig azt, hogy soha senkit nem hagyunk magára, és nem felejtünk el… Gondoljunk csak a másodedző Perez Carlosra, vagy a klubhűségéről is híres utánpótlás szakmai igazgató Gulyás Péterre.

Élő példák, akik nemhogy sokat tettek le az asztalra, nekik köszönhető, hogy egyáltalán vannak lábai annak az asztalnak! Gulyás István, a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának sportszakmai igazgatója is közéjük tartozik, ahogy az idény végén visszavonuló csapatkapitány Nagy László is, aki éppen az előbb említett legenda „átmeneti” feladatkörét hivatott átvenni július elsejétől.

Dr. Csík Zoltán vezérigazgató úrral volt egy megállapodásom még tavaly októberben, miszerint az idei esztendő júniusának utolsó napjáig én látom el a sportigazgatói teendőket. Nem volt mindig hálás feladat, ugyanis néha-néha az is kevés lett volna, ha kétfelé szakadok, de szeretettel tettem és teszem is, egészen Laci „üzembelépéséig” – bizalommal reagált portálunk, a vehirsport.hu megkeresésére az egykori irányító, Gulyás István.

Gulyás István: A szurkolóink valódi kincsek!

Aki rögvest leszögezte: nem érte váratlanul a bejelentés, szívből örül Nagy László kinevezésének, s mindettől függetlenül maradni fog a klub kötelékében. – Így volt minden megbeszélve! Természetesen jól esik a szurkolók aggodalma, de szükség van rám az utánpótlás nevelésben is. Azt viszont bátran ígérhetem, hogy ha Lacinak szüksége lesz bármikor bármiben is segítségre, rám feltétel nélkül számíthat, s támaszkodhat majd! – felelte önzetlenül.

Addig is azonban nemcsak a sportigazgatóra, hanem szeretett gárdájára is várnak még komoly megmérettetések. Ugyanis immáron elérkezett a várva várt nap: ma – csütörtök – este 18.30 perckor hazai parketten játssza a Telekom Veszprém együttese a bajnoki döntő első felvonását a címvédő Mol-Pick Szeged alakulata ellen.

Bátorkodtunk is rákérdezni az 1995-ben az év kézilabdázójának választott legendánál, hogy látja az esélyeket: a királynék városának alakulata ugyanis a BL-címvédő franciák mellett a spanyol, a német, a portugál, illetve a svéd bajnokot is két vállra fektette, a magyar bajnok ellen az idény során viszont három alkalommal is alulmaradt.

A Telekom U21 játékosai rendszerint besegítenek majd az élcsapatban

– Ez az állítás a bizonyítéka annak, hogy a lélektannak valójában mekkora jelentősége is lehet! – húzta alá. – Viszont jelen pillanatban bátran állítom azt, hogy nálunk van ez az előny! Abszolút jó passzban vannak a srácok, a Tisza-partiakról viszont nem mondható el ugyanez: míg mi bejutottunk a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe, ők a küszöbön ragadtak, s nem is volt olyan mérkőzésük azóta, ami elmozdíthatta volna őket onnan – vélekedett.

– Arról nem is beszélve, hogy a szurkolóink valódi kincsek, örülnünk kell annak, hogy az első mérkőzést hazai pályán játszhatjuk! – szögezte le a Telekom Veszprém U21 vezetőedzője, akinek fiatal tanítványai a bajnokságban rendre bizonyítási lehetőséget kaptak az élcsapatban David Davis mestertől. Sőt, Kent Robin Tönnesen váratlan sérülése miatt, Szuharev Lev még a legrangosabb sorozat Sporting elleni hazai felvonásán is bizonyíthatott anno.

– Múlt héten pont egy közös vacsora alkalmával beszélgettünk a mesterrel és tervezgettük a jövő év teendőit. Nem titok, hogy a második csapatnak komoly feladata lesz: be kell majd segíteni a nagyoknak… – árulta el búcsúzásképp még Gulyás István némi titokzatossággal fűszerezve…

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2019/20
1. Telekom Veszprém 12
2. Mol-Pick Szeged 8
3. FTC 6
4. Dabasi KC 5
5. BKSE 5
6. Gyöngyös 4
7. Csurgói KK 3
8. Eger 3
9. Grundfos Tatabánya 2
10. Mezőkövesdi KC 1
11. Komló 1
12. Budakalász 0
13. Orosházi FKSE 0
14. Váci KSE 0
utolsó módosítás ma 07:25
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 2
2. Vardar 2
3. Porto 2
4. Kiel 1
5. Vive Kielce 1
6. Montpellier 0
7. Meskov Breszt 0
8. Motor Zaporozsje 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:12
tovább »
Férfi kézilabda SEHA-liga B csoport, 2019/20
1. Telekom Veszprém 6
2. PPD Zagreb 3
3. Eurofarm Rabotnik 3
4. Szpartak Moszkva 0
5. Meshkov Breszt 0
6. Metaloplastika 0
utolsó módosítás 2019. szeptember 16. 23:13
tovább »