Tűnőben a döntős álmok

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.05.20
  • 21:54
A vendég Haladás – Dróth vezetésével – telt ház előtt aratott kiütéses győzelmet a Veszprém felett a futsal NB I középszakaszának csúcsrangadóján.

Történelmi siker küszöbén állt a veszprémi futsalcsapat, amely hétfő este annak tudatában látta vendégül a Haladást, hogy győzelme esetén – az utolsó forduló eredményeitől függetlenül – bajnoki döntőt vívhat az NB I-ben. Ahogyan arra előzetesen számtani lehetett, a hatalmas tétnek köszönhetően meg is telt a Március 15. utcai sportcsarnok, ahol kiváló hangulat fogadta a két gárdát.

A pazar atmoszféra a játékra is rányomta bélyegét: jó iramban vette kezdetét a csúcsrangadó. Vendég oldalon Dróth veszélyeztetett, de a lövése elkerülte a kaput. A mieinknél pedig Dávid távoli löketét ölelte magához könnyedén Sásdi kapus. Az első igazán nagy lehetőség aztán a szombathelyiek előtt adódott, Melo bombáját Schmidmajer tolta a kapufára.

Szinte tapintani lehetett a feszültséget a pályán, egy-egy keményebb „belépő” után többször is kakaskodtak a felek. Farkas játékvezető sárga lapokkal próbálta féken tartani az indulatokat. A 7. percben a vendégek végezhettek el szabadrúgást nagyjából tizenhat méterről, amit Dróth hatalmas erővel a hálóba vágott (0-1).

Szinte azonnal egyenlíthetett volna a házigazda, ám Tatai kísérletét Sásdi kiütötte a léc alól. A játékrész derekánál újabb távoli szabadrúgást végezhetett el Dróth, aki ez alkalommal már fölé durrantott.

A 12. minutumban alakult ki az addigi legveszélyesebb hazai lehetőség. Gyurcsányi találta magát szemben a hatoson belül Sásdival, aki lövés helyett emelt, de a labda a kapu fölé szállt.

Rendkívül szervezetten védekeztek a vasiak, akik a támadásban is nagyszerűen összpontosítottak. Komáromi előbb még tisztázott a gólvonalról, a második hullámban érkező Dróth azonban a hálóba bombázott (0-2).

Hárommal a vége előtt Tatai fordult le a védőjéről, de Sásdi ki tudta spárgázni a labdát. Az utolsó percben Samul Sanchez vezethette Schmidmajerre a játékszert, aki szerencsére résen volt.

Három perc telt el a második felvonásból, amikor Dávid lőhetett szabadrúgást ígéretes helyről, aki sajnos alaposan célt tévesztett. A Veszprém töretlenül ment előre, s mindent elkövetett, hogy csökkentse hátrányát, de sajnos továbbra sem sikerült feltörnie a szombathelyi reteszt.

Az összecsapás háromnegyedénél Simics adott „forintos” labdát a hosszú oldalon helyezkedő Samuel Sancheznek, aki könnyed mozdulattal a hálóba is lőtt (0-3).

A bakonyiaknak innentől muszáj volt kockáztatniuk, ezért öt a négy elleni játékra váltottak. Nagy lehetőségét sajnos így sem sikerült kidolgozni, a 33. percben Komáromi löketét is kiütötte Sásdi.

A Haladás várta, hogy mikor hibázik vendéglátója, ami öttel a vége előtt be is következett. Simics pedig az üres hálóba helyezett. A Madarász-csapat immáron a szépítésért küzdött, de ez sem jött össze. Ehelyett az utolsó percben Samuel Sanchez adta meg a kegyelemdöfést a mieinknek egy újabb üres kapus találattal (0-5).

Az 1. FCV így már csak akkor játszhat bajnoki döntőt, ha az utolsó körben idegenben a legyőzi a Nyírgyulajt, a Haladás pedig hazai pályán kikap az Aramistól. Valljuk be: ennek a forgatókönyvnek kevés az esélye. Jóval valószínűbb, hogy a mieink a bronzérmert csatázhatnak, tehát továbbra is elérhetik az idény elején kitűzött céljukat.

Futsal NB I, „B” csoport, 9. forduló:
1. FC Veszprém–Haladás VSE 0-5 (0-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Farkas (Futó, Apkó).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Márkus, Komáromi, Bencsik R. Csere: Spandler, Simon (kapusok), Tar, Dávid, Gyurcsányi, Boromisza D., Bognár P., Bencsik Ádám. Vezetőedző: Madarász János.
Haladás: Sásdi – Horváth P., Simics, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi, Alasztics, Horváth B. (kapusok), Melo, Samuel Sanchez, Hajmási, Pocaia, Vatamaniuc-Bartha, Vidák. Vezetőedző: Sziffer András.
Gólszerzők: Dróth (7., 14.), Samuel Sanchez (30., 40.), Simics (35.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Ez nem a mi napunk volt. Bármihez nyúltunk, fordítva sült el. Rúgott gól nélkül pedig nem lehet nyerni. A fiúknak mégis azt mondtam a lefújást követően, hogy bátran tükörbe nézhetnek. Mostantól az a legfontosabb feladatom, hogy elhitessem a fiúkkal, a bronzérem sem kudarc.

Sziffer András: – Taktikus játékkal megérdemelten nyertünk. Nagyon közel kerültünk a döntőhöz, de nem elégszünk meg ezzel, szeretnénk majd borsot törni a Berettyóújfalu orra alá. Az első gól megnyugtatott minket, Dróth Zoli klasszisa a mai találkozón is döntőnek bizonyult.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »