Amiért mentek, azt el is hozták!

  • VLS Veszprém
  • 2019.05.11
  • 20:00
Pető Tamás szavai beigazolódtak – nem született bajnok a labdarúgó megyei élvonal szombati csúcsrangadóján: az 1-1-es végeredmény után a vendéglátó Balatonfüredi FC bánata, s a továbbra is listavezető bajnokaspiráns VLS Veszprém öröme viszont önmagáért beszélt.

– Számunkra nem a bajnoki cím a tét! – reagált még a mérkőzést megelőzően Pető Tamás a vehirsport.hu megkeresésére. Aranyrangadó ide vagy oda, a VLS Veszprém vezetősége és játékosai is igyekeztek a helyén kezelni az adódó lehetőséget... Szombaton délután ugyanis a férfiak labdarúgó megyei I. osztályában 71 ponttal listavezető Veszprémet legnagyobb riválisa, a Balatonfüred fogadta bajnoki „címmérkőzésre”, amely a 27. fordulót megelőzően egy pontos hátránynak „örvendett” a tabella a második pozíciójában állva.

S, mivel a VLS esetleges idegenbeli diadalával négypontos fórra tett volna szert, amellyel – szinte – biztosan bajnok is lett volna, úgy döntöttek megyeszékhelyünk ultrái, hogy ők is ellotogatnak a füredi sporttelepre ünnepelni...

A szép számú közönség mellett egyébként az időjárás is kegyeibe fogadta a tóparti derbit. Molnár nem is lacafacázott, meglódult a balszélen, s beadása nem is tévesztett célt: a tizenhatos csücskénél Csordás kapta, de az exveszprémi Mikleren nem tudta átpörgetni a játékszert. Nyomott a Veszprém, a Füred viszont másról tett tanúbizonyságot: Csikós úgy rúgott alá Gulyásnak, hogy csoda számba ment, hogy a piroslap a játékvezető zsebében maradt.

Az első negyedóra végén Gunther fedezte a labdát Kis kapus számára, ám ő bátortalan volt indulni: Felber vágta ki a vendég Veszprém tizenhatosának alsó csücskéről. Ezek után viszont érkezett a hideg zuhany: a beadást követően Rápó kíméletlenül lőtte ki a jobb alsó csücsköt (1-0).

Semmi gond, higgadtak maradtak a vendégek, akiknek tíz minutumra rá az egyenlítésre is lehetőségük volt. Molnár labdája Szabó helyett azonban Mikler ölelésében talált otthonra. Harmadidőhöz érve Pető Tamás is belátta: más stílus szükségeltetik támadásban. Csordást váltotta Venczel, s letámadásba kezdett a Veszprém.

Forrtak az indulatok, a VLS kapitánya, Gunther is besárgult, a füredi szurkolók azonban sokszor szinte érthetetlenül keltek ki magukból. Tényleges helyzet viszont már nem alakult ki. Igaz, a félidő végét jelző sípszó előtt két perccel Szabó még próbára tette volt csapattársát, Mikler viszont magabiztosan öklözte távoli próbálkozását. Egy percet ráhúzótt még a játékvezető, de az eredmény nem változott: 1-0-s hazai vezetéssel fáradtak pihenőre a csapatok.

Öt minutum sem telt el a második félidőből, amikor Rápó duplázhatta volna meg a vendéglátóak előnyét, de a becserélt Venczel kisegítette együttese hálóőrét: gólba tartó labdát fejelt ki a hosszú oldalon állva.

A Telekom kiválósága, Mikler Roland egyébként büszke lehet testvére mutatványára: hiszen Gálfi, Szabó, illetve Vass is próbára tette, de nem tudtak kifogni Mikler Dánielen. A tóparti védelem a 87. percben azonban óriásit hibázott: a tizenhatoson belül rúgták fel Venczelt. A játékvezető rögvest sípolt is, s büntetőt ítélt. Nagy volt a nyomás, Szabó mégis elvállalta: a jobb felsőt pontosabban ki sem pókhálózhatta volna (89. perc: 1-1).

A lefújást megelőzően Venczel lábában a győztes gól is ott volt: huszonötről ellőtte külsővel, Mikler azonban ismét hárítani tudott. Pár pillanat volt csak hátra, amikor az indulatok már teljesen elszabadultak: egy piros ide, egy piros oda, Dobsa és Csikós is mehetett zuhanyozni szép szavainak hála.

S a játékvezető kezébe is vette a sípot, az 1-1-es végeredménnyel megszerezte a Veszprém, amiért érkezett: egy pontjával a zsebében továbbra is vezeti a tabellát és nagy lépést tett a bajnoki cím felé.

Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, 27. forduló:
Balatonfüred, Városi Sporttelep, 800 néző. Vezette: Kubicsek (Füzi, Fellner).
Balatonfüredi FC–VLS Veszprém 1-1 (1-0)
Balatonfüredi FC: Mikler – Kós, Ujvári, Burucz, Reznyák (Mátyás, 62.), Garda (Hahn, 84.), Lattenstein (Imre, 46.), Csikós, Rápó (Tanárki, 69.), Zsigmond, Gruber (Henn, 69.). Edző: Sowunmi Thomas.
VLS Veszprém: Kis – Domján (Rédling, 83.), Dobsa, Felber, Gunther, Molnár (Gálfi, 46.), Vass, Gulyás (Bencze, 69.), Somogyi, Szabó (Simon, 93.), Csordás (Venczel, 31.). Edző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Rápó (16.), ill. Szabó (89.).
Piros lap: Csikós (94.), ill. Dobsa (94.).


A VLS technikai vezetője így értékelte a látottakat

Illés László: – Mezőnyfölényünk a végére egy jogosan megítélt büntetővé érett, amit hála Istennek sikerült is értékesítenünk. Amiért jöttünk, az megvan. Megyünk tovább, hiszen a bajnokság nem ért véget. Ellenfelünknek pedig köszönjük a szívélyes vendéglátást!

Tabella
Férfi labdarúgás NB III Nyugati csoport, 2019/20
1. Érdi VSE 6
2. Pápai Perutz FC 6
3. Komárom VSE 4
4. Bicskei TC 4
5. III. KER TVE 4
6. Fehérvár FC II. 4
7. Ménfőcsanak ESK 4
8. Mosonmagyaróvár 3
9. FC Nagykanizsa 3
10. BKV Előre 2
11. Puskás Akadémia FC II. 1
12. VLS Veszprém 1
13. Sárvár FC 1
14. Balatonlelle SE 0
15. Lipót SE 0
16. Hévíz SK 0
utolsó módosítás 2019. augusztus 13. 17:03
tovább »