Izgalommentes győzelem

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.05.06
  • 21:22
Hozta a kötelezőt, Boromisza és Tatai vezetésével legyőzte a vendég Aramist a veszprémi futsalcsapat az NB I középszakaszának hétfői meccsén.

Egy híján ötven nap elteltével szerepelt ismét hazai pályán az 1. Futsal Club Veszprém, amely hétfőn este a legutóbb idegenben legyőzött (3-4) Aramis gárdájával nézett farkasszemet az élvonal középszakaszában. A mieink számára azzal kecsegtetett a találkozó, hogy újabb győzelmük esetén beérhetik az éllovas Haladást, s a vesztett pontok tekintetében megelőzhetik a második Nyírgyulajt.

Nehezen vették fel a mérkőzés ritmusát a felek, sok hiba tarkította az első perceket. A bajnoki éremért küzdő Veszprémnél jegyezhettük fel az első nagyobb lehetőséget: Tatai a 4. percben a jobb kapufát trafálta telibe. A túloldalon Kulcsár vezethette Schmidmajerre a labdát, de nem tudott betalálni. A folytatásban többször is szükség volt a hazai portás reflexeire, a mieinknél pedig Márkus távoli lövése kerülte el centikkel Vámosi portáját.

Bő hat percet kellett várni az első találatra: Bencsik Roland passzát a jó ütemben érkező Bognár vágta a hálóba (1-0). Dávid meg is duplázhatta volna az előnyt, aki szép mozdulattal a kapu mellé pörgette a játékszert. A kihagyott lehetőség pedig meg is bosszulta magát, Fekete Márk ugyanis a játékrész derekánál labdát szerzett és megiramodva Schmidmajer eszén is túljárt (1-1).

Az FCV még inkább rákapcsolt: sorra dolgozta ki helyzeteit. Tatai és Boromisza is közel járt a gólszerzéshez, de nem változott az állás. Egészen a 13. minutumig, amikor is Boromisza – Vámosi kapus segítségével – a hálóba bombázott (2-1).

A vendégek mestere, Frank Tamás időt kért, de ez sem segített az övéin. A hajrában is a bakonyiak futsaloztak veszélyesebben, a budaörsiek többnyire védekezésre kényszerültek. Az agilisan futsalozó Márkus helyzete még kimaradt, aztán Tatai már nem hibázott: Gyurcsányi beadását értékesítve állította be a 3-1-es félidei állást.

Fordulást követően sem változott a játék képe: az alacsony iramú mérkőzésen a több helyzetet kialakító Veszprém akarata érvényesült. Fél óra elteltével aztán – kissé váratlanul – szépítettek a budaörsiek: Juhász hatalmas bombát vágott.

Azonnal rákapcsolt a házigazda, Bognár és Tatai is közel járt a gólszerzéshez, de előbb a kapus, utóbb pedig a védelem tisztázott az utolsó pillanatban. Kisvártatva aztán már siker koronázta a hazaiak törekvését: harcos labdaszerzést követően Tatai hozta kihagyhatatlan helyzetbe Boromiszát (4-2).

Öttel a vége előtt Tatai végezhetett el szabadrúgást nagyjából tizenegy méterről. Kapura lövés helyett passzolt, aztán jókora kavarodás után – szerencsés körülmények között – ismét hozzá került a labda, amit közelről a hálóba is kanalazott (5-2).

Győzelmének köszönhetően a Madarász-csapat utolérte a Haladást. Szintén tizenöt pontos az egy meccsel többet játszó Nyírgyulaj, amely a nap másik meccsén nagy csatában 6-5-re nyert a BME vendéglátójaként.

Futsal NB I, „B” csoport, 7. forduló:
1. FC Veszprém–Aramis SE 5-2 (3-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Kovács G. (Wittner, Szabó D.).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Komáromi, Dávid, Gyurcsányi. Csere: Simon (kapus), Tar, Márkus, Boromisza D., Varga Á., Bognár P., Bencsik Ádám, Bencsik R. Vezetőedző: Madarász János.
Aramis: Vámosi – Fekete M., Büki, Harnisch, Boznánszky. Csere: Soós (kapus), Németh M., Kulcsár, Tóth D., Genczler, Fekete O., Juhász. Vezetőedző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Bognár P. (7.), Boromisza D. (13., 33.), Tatai (19., 36.), ill. Fekete M. (11.), Juhász (30.)

Így látta a két mester

Madarász János: – Nyugodt mérkőzésen, nyugodt játékkal és viszonylag jó helyzetkihasználással megérdemelten nyertünk.

Frank Tamás: – Langyos mérkőzést játszottunk. Nem tudunk lelkesedéssel kompenzálni a Veszprém nagyobb rutinját, érettebb játékát. Ránk nézve hízelgő a végeredmény.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »