Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Egyéniben és csapatban is remekeltek

2019. május 5. 11:39
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) tájfutói egyéniben tizenöt, csapatban pedig további öt érmet szereztek a Hollókő környékén rendezett Nógrád Nagydíjon.

Három nap alatt három különböző típusú, regionális, illetve országos rangsoroló tájékozódási versenyt rendeztek április végén a Nógrád megyei tájfutó klubok Hollókő környékén, a sportág képviselői így változatos módokon tehették próbára képességeiket.

Pénteken, az esti órákban elrajtoló éjszakai versennyel kezdődtek a megmérettetések. A résztvevőknek itt – nehezítésként – sötétben kellett tájékozódniuk a térképen megjelölt ellenőrző pontok megtalálása érdekében, ami speciális kihívást jelent, lévén csak a fejlámpák korlátozott fénye segít eligazodni a terepen, és a különféle objektumokat azonosítani. Ezt követte a hétvégén egy két fordulóból álló nappali egyéni, valamint egy három fős csapatok számára meghirdetett „3x3-as” váltóverseny. Ez utóbbin mindhárom csapattagnak három rövid, pörgős pályát kellett teljesítenie egymást váltva.

A VHS dobogósai - Fotó: Gaschler GáborA VHS dobogósai - Fotó: Gaschler Gábor

– Különleges hangulatú helyszíneket választottak mindehhez a szervezők: az útvonalak érintették Hollókő – világörökség részévé nyilvánított – palóc ófaluját, a falu fölé magasodó középkori várat és környékét, legelőket, elhagyott kőbányákat, parkerdőket is a „klasszikus” erdei terepeken kívül, ahol jelentős szintkülönbséggel, és markáns, sziklás hegyoldalakkal találkoztak a futók – mondta el a vehirsport.hu-nak Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

A külföldi résztvevőket is felvonultató, közel 800 nevezőt számláló verseny valamennyi számában jeleskedtek a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tagjai, akik egyéniben tizenöt, csapatban pedig további öt érmet szereztek. Többen dupláztak, vagy tripláztak az eredményhirdetéseken a dobogóra állással. A sikerekből oroszlánrészt vállalt Mérő Dominika (három aranyérem), valamint Lantai Lili és Boróka (két-két aranyérem), illetve edzőik, Németh Zsoltné (egy arany- és egy bronzérem), valamint Molnár Zoltán (egy ezüst- és egy bronzérem).


Eredmények

Nógrád Nagydíj
W21A: 1. Mérő Dominika
W45A: 3. Németh Zsoltné
W55A: 2. Böröczkyné Makai Anna
W70A: 2. Komár Béláné
M40A: 2. Molnár Zoltán
M65A: 2. Bacsó Attila
W14B: 1. Gaschler Emma
W16B: 1. Lantai Lili
W18B: 1. Lantai Boróka
M14B: 2. Bálint Gergő
M35BR: 1. Barát János
W21C: 1. Heuer Adrienn
W10D: 1. Gaschler Janka

Nógrád Nagydíj éjszakai futam
W18: 1. Mérő Dominika
M40: 3. Molnár Zoltán

3x3-as váltó
N50: 1. Lantai Lili, Lantai Boróka, Mérő Dominika
N150: 1. Böröczkyné Makai Anna, Németh Zsoltné, Széplaki Erika
F40: 2. Blaskó Benedek, Kovács Jeromos, Bálint Gergő
F50: 1. Kovács Márk, Angyal Dániel, Bálint Benedek
Mix: 1. Gaschler Máté, Varsányi Kinga, Bálint Bence

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.