Kötelező a győzelem az Aramis ellen

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2019.05.04
  • 12:56
Egy híján ötven nap elteltével játszik újra hazai környezetben a veszprémi futsalcsapat, amely az élvonalbeli bajnokság középszakaszának hétfői meccsén (18.30) az Aramist fogadja.

Vendéglátóként legutóbb március 18-án futottak ki a pályára a veszprémi futsalosok, amikor is – jókora meglepetésre – alulmaradtak a Nyírgyulaj gárdájával szemben (1-2). Nem termett babér a mieink számára a B csoport szombathelyi rangadóján sem, amely a Haladás 4-1-es sikerével zárult. Jókor jött tehát a válogatott programja miatti szünet a bakonyiaknak, akik rendezték soraikat és április 19-én javítani tudtak az Aramis vendégeként (1-2).

– Bár az eredményt tekintve szorosnak tűnhet a találkozó, úgy éreztem, hogy a mutatott játékban riválisunk fölé nőttünk. Rengeteg ziccert alakítottunk ki a kapujuk előtt, de nem jól sáfárkodtunk azokkal. A mérkőzés előtt azt mondtam a játékosaimnak, hogy csak együtt tudunk kikerülni abból a spirálból, amelybe a két vereség miatt kerültünk. Éppen ezért nem parádéznunk kellett, hanem bármi áron begyűjteni a három pontot, ezt pedig meg is tettük. A szünet is jót tett nekünk, mert az önbizalmunk megcsappant a két vereség után. Így azonban lehetőségünk nyílt pihentetni a játékosokat, átbeszélni a dolgainkat, s úgy tűnik, újra lendületbe is jöttünk – húzta alá Madarász János a vehirsport.hu érdeklődésére.

Hétfőn újra hazai parkettre lépnek a futsalosok, céljuk természetesen a győzelem

Újabb szünetet követően, hétfőn (18.30) ismét a budaörsiekkel néznek farkasszemet Tatai Józsefék, ezúttal a Március 15. utcai sportcsarnokban. A veszprémiek mestere nem számít különösebb meglepetésre a vendégektől.

– Ma már könnyedén fel tudnak készülni egymásból az ellenfelek, nagy titkok nincsenek. Sokkal inkább azon múlik egy-egy siker, hogy ki mennyire hisz önmagában, s mennyire tudja magát túltenni egy-egy rosszabb eredményen. Aki jobban koncentrál, jobban bírja a nyomást, révbe érhet. Az Aramis azért küzd, hogy bebiztosítsa a helyét az élvonalban, mi pedig az éremért. Ha azt tudjuk nyújtani, amit legutóbb, s a helyzeteinket jobb arányban kihasználjuk, akkor sikerrel vehetjük ezt az akadályt. Reméljük, hogy a mostani szünet is jót tett nekünk, s újra azt a csapatot láthatják a szurkolók, amelyet az alapszakasz során – fogalmazott Madarász, aki a lélektani felkészítés fontosságát hangsúlyozta a meglehetősen kiszámíthatatlan B jelű ötösben folyó versengés kapcsán.

– Látjuk, érezzük, hogy nagyon hektikus a mezőny a csoportunkban. Bárki képes pontot csenni a másiktól. Nagy nyomás alatt vannak az együttesek, s emiatt nem minden esetben tudjuk hozni az elvárható produkciót. A legfontosabb, hogy nyugodtak, higgadtak maradjunk. S hozzuk a kötelezőket, vagyis legyőzzük azokat az ellenfeleket, akiknél papíron erősebbek vagyunk. Ha ez megtörtént, úgy vághatunk neki az utolsó két meccsünknek, hogy azok egyikét megnyerve révbe érhetünk, s mehetünk az éremért – fogalmazott a gárda mestere, aki emlékeztetett: továbbra is a saját kezünkben a sorsuk, így még a döntőre is odaérhetnek.

Az összecsapást biztosan kihagyja Spandler Mátyás, aki a nagypályán kapott eltiltása miatt ebben a szakágban sem játszhat. Bencsik Roland szereplése is erősen kérdéses, miután a futsalos hetek óta húzódással küszködik.

Bencsik Ádám is bemutatkozott a válogatottban

Mint arról beszámoltunk, a Dánia elleni sikerrel megvívott felkészülési mérkőzéseken a veszprémiek saját nevelésű tehetsége, Bencsik Ádám is bemutatkozott a felnőtt válogatottban.

– Nagy esemény ez Ádám életében, s a tanulási folyamat fontos állomása. Turzó József kapitánnyal próbáljuk megtalálni azt a tizennégy játékost, akikkel sikerrel vehetjük az Európa-bajnoki selejtezősorozatot. Mindenkit kipróbálunk, mindenkit látni akarunk. A gerinc már megvan, de még vannak kérdőjelek a végleges keret kialakítását illetően – fogalmazott a nemzeti csapat másodedzőjeként is dolgozó Madarász.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 24
2. 1. FC Veszprém 21
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 5
utolsó módosítás 2019. május 28. 10:22
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:24
tovább »