Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Boldogságot rejtő, osztályőrző diadal

2019. április 29. 15:58
Kimagasló koncentrációval, s eggyel több dobott góllal (27-26) köszönte meg vendéglátója, a Tatai AC szeretetét vasárnap este a Gulyás-duó vezette Telekom Veszprém U21, amely a 20. körben szerzett pontjainak hála immár biztosan megőrzi jövő évi tagságát a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában.

Elégtételt venni az ősszel elszenvedett ötgólos hazai fiaskóért – minden bizonnyal ott motoszkált városunk reménységeinek gondolataiban ez a mondat vasárnap délután, amikor is célba vették ellenfeleik tatai otthonát. Kétségkívül szoros, izgalmas mérkőzésre volt kilátás, ugyanis a 20. forduló előtt a Tatai AC a hetedik, míg a Telekom Veszprém U21 a tabella a nyolcadik helyén állt.

Amint elhangzott a sípszó, rögvest egymásra is szegeződtek a tekintetek. Az első találathoz viszont sajnos nem veszprémi szerző tartozott: az egykori válogatott jobbszélső, Harsányi Gergely villant meg a tataiktól. Sebaj, Bendicsek által fürgén sikerült egyenlítenünk. A kisebb zárlat eztán következett, ugyanis a kisalföldiek egy 3-0-s sorozattal ellépni készülődtek (4. perc: 4-1).

Viszont a Gulyás-duó tanítványai hihetetlünül akartak: s láss csodát, koncentrált játékukkal előbb sorozatban hármat, utóbb egymást követve ötöt pakoltak hozzá az eredményhez úgy, hogy mindeközben csak egyet kaptak (21. perc: 5-9). Ki gondolta volna, hogy még ezek után is fordulhat a kocka: a Tatai AC megrázta magát, s kettővel a játékrész vége előtt 11-11-es egálra plasztikázta az eredményt. Melnyicsuk értékesített hetesével azonban, ha csak egy góllal is, de előnnyel vonulhattunk a pihenőre.

Szép sikert ért el idegenben a Telekom U21 (archív fotó)Szép sikert ért el idegenben a Telekom U21 (archív fotó)

Visszatérve az öltöző nyugalmából, rögvest folytatódott is a ki-ki mérkőzés: Szűcs Bence után ismét Melnyicsuk alkotott (32. perc: 11-14). Nem is hagyták ezt annyiban a tapasztalt hazaiak: négyet dobtak, míg saját ketrecük őrizve maradt. Izzott a levegő, hiszen előnyüket majd öt percen át tartották a vendéglátóak (43. perc: 18-17). A bakonyi legények azonban nem feledték, hogy elégtételt venni érkeztek: óriásit küzdve fordítottak, néggyel a vége előtt már hárommal ők robogtak (56. perc 22-25).

A Tata viszont még ezek után sem adta fel, ahogy Harsányi Gergő sem: ezért hát Kurucz Máté hatástalanította a legendát, a baj csak az, hogy könyökkel, amiért piros jár. Az 58. minutumban 25-26-os állásnál a házigazda akár egyenlíthetett is volna: kettős emberelőnyben azonban eladta a labdát. Az ellentámadást viszont a kimagasló egyéni teljestményt nyújtó Szűcs Bence higgadtan vágta be. Igaz, nem sokkal a lefújást megelőzően betalált még egyszer a Tatai AC, így is egy góllal nyert a Telekom U21 (26-27), amely így biztos bennmaradást ünnepelhetett.

Gulyás István tantványai a 2018/19-es kiírásban még kétszer bizonyíthatnak a bajnokságban, mindkét alkalommal vendégségben: előbb május 12-én, vasárnap a Budai Farkasok kívánnak szemezni velük, utóbb pedig május 16-án a megyei nagy rivális füredi legények várják majd őket.


Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 20. forduló:
Tatai AC–Telekom Veszprém U21 26-27 (11-12)
Tata, Güntner Aréna , 160 néző. Vezette: Sándor László, Szikszay Csaba.
A Veszprém góldobói: Melnyicsuk Viktor 6, Szűcs Bence 6, Hornyák Bence 5, Ernei Bence 3, Dávid Márk 2, Kovács László 2, Kurucz Máté 2, Bendicsek Ákos 1. Edzőik: Gulyás István, Gulyás Péter.
Kiállítások: 14, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 8/7.
Kizárva: Kurucz Máté (57.)


Így érzett a „kis Telekom” vezetőedzője

Gulyás István: – A gyerekek kiválóan koncentráltak egészen a találkozó utolsó másodpercéig. Nagyon akartak bizonyítani, s hála Istennek sikerült is nekik. Külön öröm volt számomra Szűcs Bence egyéni teljesítménye, hiszen hat gólt is eresztett, illetve védekezésben is jó munkát végzett. Boldog vagyok, hiszen ez a nagyon szép győzelem egyben a biztos bennmaradásunkat is jelenti. Ettől függetlenül dolgozunk tovább, s megpróbálunk lehetőségeink szerint feljebb kapaszkodni a ranglétrán.

Simon Dani
Domján Attila
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.