A Veszprém a Nyíregyháza elleni elődöntőt is mielőbb lezárná

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2019.04.25
  • 20:46
  • Tóth Dávid - bb1.hu
A Hoya-Pannon Egyetem Veszprém bedobója, Kovács Ádám elmondta, egyértelműen a döntőbe kerülés a céljuk.

A papírformának megfelelően mindenféle gond nélkül abszolválta a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém csapata a B-csoportos rájátszás első körét. Az alapszakasz-győztes első ellenfele a PVSK-Kronosz Kiadó volt, melyet kettős győzelemmel ütött ki: hazai környezetben 97-83-ra, míg idegenben 108-57-re nyert.

– Az eredmény is azt mutatja, hogy elég könnyű volt az első párharcunk, a papírformának megfelelően – mondta Kovács Ádám, a Veszprém bedobója a BB1.hu-nak. – Arra készültünk, hogy az első körben ne lehessen gondunk a továbbjutással. El tudtuk végezni azt, amit elterveztünk, így innentől izgatottan várjuk az elődöntőt. Az is az előnyünkre válhat, hogy nekünk nem kellett annyira megizzadnunk ebben a párharcban, mint a Nyíregyházának. Minden játékos lehetőséget kapott, sikerült forgatni a csapatot. Húsz perc körüli időt tölthetett mindenki a parketten. Ez azért is jó, mert mindenki játékban van és pihentetni is tudtunk.

Kovács Ádám: Jól ismerjük a Nyíregyházát - Fotó: MAFC Facebook/Girgász Péter

Az elődöntőben a Nyíregyháza lesz a Veszprém ellenfele. A két csapat jól ismeri egymást, hiszen a két alapszakasz mérkőzésen kívül a Hepp Kupa döntőjében is találkozott. A mérleg 2-1 a veszprémiek javára, igaz az alapszakasz utolsó fordulójában tartalékos kerettel léptek pályára a nyírségiek otthonában.

– Jól ismerjük a következő ellenfelünket, hiszen már háromszor játszottunk a Nyíregyházával. Nagyon nehéz lesz, de mindenféleképpen a döntő a célunk. Szeretnénk minél hamarabb lezárni az elődöntőt is, abszolút továbbjutást várok, ez nem is lehet kérdés. Hosszú a szünet az előző meccseink és a folytatás között, így mindenki ki lesz már éhezve a játékra. Abból túl sok következtetést nem szabad levonni, hogy az alapszakasz végén kikaptunk Nyíregyházán, mert a kezdőötösünkből három játékos sem szerepelt – zárta a szavait a játékos.

Forrás: bb1.hu

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2018/19
1. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 50
2. MAFC 50
3. OSE Lions 46
4. Nyíregyháza Blue Sharks 45
5. BKG-Príma SE 44
6. Budapesti Honvéd SE 41
7. Vasas Akadémia 40
8. PVSK-Kronosz Kiadó 35
9. MTK Törökbálint 35
10. BUDAFOK 35
11. MEAFC-Miskolc 34
12. Nagykőrösi Sólymok KE 34
13. OMNIA Pub & Food Békés 29
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 28
utolsó módosítás 2019. május 25. 21:23
tovább »