Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A válogatottban bizonyítottak a veszprémi tájfutók

2019. április 15. 7:30
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tehetsége, Mérő Dominika aranyérmet szerzett a magyar válogatott színeiben a Csehországban közép-európai ifjúsági tájékozódási futó versenyen.

Április 5-7-ig Csehországban rendezték meg a CEYOC 2019. (Central European Youth Orienteering Cup) közép-európai ifjúsági tájékozódási futó versenyt, amelyen hat ország (Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Németország és Szlovénia) ifjúsági válogatott versenyzői vehettek részt.

A négy kategória (tizenhat és tizennyolc éves férfi és női korosztály) mindegyikében legfeljebb hat fő képviselhette országát. A huszonnégy fős magyar csapatban a Veszprémi Honvéd Sportegyesület négy ifjú tehetsége – Angyal Dániel, Lantai Lili, Lantai Boróka és Mérő Dominika – is lehetőséget kapott a bizonyításra.

Kiválóan szerepelt a magyar csapat - Fotók: Németh ZsoltnéKiválóan szerepelt a magyar csapat - Fotók: Németh Zsoltné

A fiatalok három versenyszámban mérték össze a tudásukat: egy spint, egy normáltávú és egy váltó versenyen.

Már a pénteki rövidtávú versenyszám bizakodásra adott okot, az Ostravaban található egykori vasmű területén lebonyolított nyitó versenyszámban a magyar versenyzők a négyből három kategóriában is nyertek. Mérő Dominika jó formában kezdett, mindössze 1 másodperccel lemaradva a dobogóról, 4. lett a 18 éves női mezőnyben.

Szombaton került sor a normáltávú versenyre, az Ostravától 15 km-re található Háj ve Slezsku település közelében. Itt már klasszikus, középhegységi terepen folytatódtak a küzdelmek. Ezen a napon újabb három aranyérmet szereztek a magyarok. Ezek közül a legfényesebb számunkra Mérő Dominika W18-ban aratott magabiztos győzelme, aki a légvonalban 6,2 km-es pályán 44 másodpercet vert a 2. helyezett cseh versenyzőre.

Mérő Dominika a dobogó tetejénMérő Dominika a dobogó tetején

A vasárnapi váltónak hasonló terep adott otthont Smolkov közelében, és a magyarok két aranyérme mellett újabb szép, veszprémi sikert is hozott: a 18 éves nők között a Takács Szilvia, Lantai Boróka, Gárdonyi Csilla összeállítású váltó a dobogó harmadik fokára jutott fel. A másik magyar váltó (Hajdu Nelli, Néda Júlia, Mérő Dominika) 4. lett ugyanebben a kategóriában.

A 16 éves lányoknál a 2-es számú váltó (Máramarosi Rita, Lantai Lili, Mag Viktória) szintén negyedikként ért célba. A 16 éves fiúk között pedig Gönczi Péter, Klement Kelén, Angyal Dániel csapata hatodikként zárt.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.