Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sikerrel kezdték a tavaszi versenyszezont a veszprémi tornászok

2019. április 8. 20:37
A Veszprémi Torna Club (VTC) versenyzői szépen helytálltak a leány utánpótlás országos csapatbajnokság első fordulójában.

Március 23-án Budapesten a központi Tornacsarnokban rendezték meg az I. osztályban a leány utánpótlás országos csapatbajnokság első fordulóját. A versenynapon három korcsoport csapatai versenyeztek egymás után: gyermek kezdő, gyermek haladó és serdülő korcsoportok. Ezekben a korosztályokban még nem tartanak egyéni bajnokságot.

A Veszprémi Torna Club a gyermek haladó korcsoportban indította versenyzőit: Garai Zarát, Kugler Hannát, Kutasi Hannát és Tamás Lizát. A lányok először szerepeltek I. osztályú versenyen, így néhol még hiányosak voltak a gyakorlataik, mert csak a teljesen kész elemek kerültek bele a versenyprogramjukba.

Fotó: VTCFotó: VTC

A kilenc együttesből álló korosztályos mezőnyben a tavaszi szezonban sorra kerülő két megmérettetésen kötelező gyakorlatokkal szerepelnek a lányok. Szigorú és magas követelmény rendszernek kell megfelelni mind a négy szeren: ugráson, korláton, gerendán és talajon.

Árkovits Krisztina, Puskás Csabáné, Szám Péter, Szabó Sándor és Szokoly Réka tanítványai szépen kivitelezett gyakorlatokkal, kisebb rontások mellett a csapatversenyben szépen helytálltak, s a hetedik helyen végeztek.

A veszprémi alakulatból Kutasi Hanna szerepelt a legeredményesebben, aki a négy szer összetett pontszáma alapján a harmincnyolc fős mezőny tizenkettedik helyén végzett. A bajnokság első tizenöt helyezettje kap meghívást minden évben az utánpótlásválogatottba.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.