Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Mezei futás: címvédő az SVSE!

2019. április 4. 11:00 // Forrás: SVSE
A mögöttünk hagyott esztendőhöz hasonlóan idén is a Sportolj Velünk Sport Egyesület érdemelte ki az országos mezei futóbajnokság legeredményesebb együttesének járó elismerést. A Munka Vándordíját március végén, ezúttal a Budapest Honvéd reménységeivel osztozva, Kecskeméten emelhették magasba az SVSE képviselői.

– Idén már a nevezési listából is jól látszott, hogy a fővárosi Honvéd egyesülettel nagy csatában leszünk. Hihetetlen izgalmas volt a verseny vége. A fiatalok futamai során jól látszott az előnyünk, ezzel szemben a felnőttek versenyeit uralták a Honvéd képviselői. Levegőt visszafojtva vártuk a végeredményt… Aztán olyan történt, amely még soha. Kihirdették, hogy az első helyen holtverseny alakult ki: SVSE–Budapest Honvéd 181-181 pont. Mindkét egyesület versenyzői boldogan kiáltottak fel – szedte össze gondolatait a megmérettetés után az SVSE edzője, Tóthné Stupián Anikó örömében.

– A Munka Vándordíját a Honvéd versenyzőjének, Kovács Benjaminnak a kezébe adták, de az SVSE kisgyerekei szinte kitépték a kezéből, hogy hozzáérhessenek. Benjamin a gyerekeknek pedig mosolyogva átadta a díjat és nyugtázta, hogy a felnőtt versenyt meg tudta nyerni, de itt semmi esélye nem volt. Köszönjük neki a kedvességét, vigyázunk a szoborra és jövőre újra megküzdhet érte – tette hozzá.

Március 23-án rendezték Kecskeméten az országos mezei futóbajnokságot, melyre bizony annak a reményében utazott el a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE), hogy a tavalyi évhez hasonlóan az idei esztendőben is elhódítja majd az ország legeredményesebb együttesének járó trófeát: a Munka Vándordíját.

A küzdelem az U11-es korosztályú gyermekek versenyével kezdődött el, amely igaz, még nem befolyásolta a pontversenyt, de az utánpótláskorúaknak lehetőséget biztosított arra, hogy megismerkedjenek a hangulattal. Kiss Zsófia személyében rögtön arannyal rajtolt az SVSE, csapattársa, Hegyi Flóra pedig az ötödik helyen végzett. Megemlítendő még, hogy Krenács Millával kiegészülve csapatban a dobogó második helyére is felállhattak. A fiúknál egyéniben nem sikerült kiérdemelni az aranyat, de ettől még az ezüst és a bronz még szépen csillogott: Sinka Dániel az előbbi, László Bulcsú pedig az utóbbit érdemelte ki. Simon Lóránddal és Szirbek Titusszal kiegészülve pedig egy „csapatezüsttel” is büszkélkedhettek.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

Az U13-as lányok futama után ismét az SVSE örvendhetett: Felber Zselyke ugyanis egyéni aranyérmet nyert, mely mellé Falati Liliánával és Kerékgyártó Zsófiával közösen egy „csapataranyat” is hazavihetett a fiatal reménység. Az újonc fiúk versenyében Szirbek Albert, László Levente és Harhai Péter volt érdekelt. Albert nagy versenyben ezüstérmet hozott a csapatnak, míg levente nyolcadik, Péter pedig kilencedik lett: csapatban ők is aranyérmet nyertek.

Az elkövetkező izgalmakat az ifjúsági korosztályú leányok szolgáltatták: Varga Gréta bajnok lett, eme gyönyörű eredményt tetézve pedig Koncz Katával és Sigmond Sárával közösen csapatban egy ezüstöt is kiérdemelt. Még nem nyugodhatott meg az SVSE, ugyanis ezek után az ifjúsági korú fiúk is elrajtoltak: Zsetnyai Ákos büszke diadalt aratott, s az egyesület külön örömére Tóth Márton is felfért a dobogó harmadik fokára, sőt, Molnár Attilával kiegészülve csapatban közösen érdemelték ki az ifjak az aranyat.

Nem sokkal később együtt rajtoltak el a junior korú és a már felnőtt hölgyek: az SVSE junior női versenyzői közül Magyar Veronika lett a legeredményesebb, aki az ötödik helyen ért célba (csapatban szintén az ötödik helyen végeztek a junior hölgyek). A női felnőtt gárda a harmadik helyért járó bronzérmet vehette át: Bartha-Kéri Bianka, Bányai Petra és Göncz Anna összeállításban. A felnőtt női „B” alakulat pedig az elért nyolcadik helyére lehetett büszke. Az utánpótlás női csapat viszont bajnoki aranyat vehetett át Bányai Petra, Göncz Anna és Kozák Rebeka képviseletében (Bányai Petra egyéniben hatodik lett).

A záró futam a férfi junior, utánpótlás, illetve felnőtt futam volt: a junior fiú gárda az ötödik helyezést érte el. Nick Márton az utánpótlás korosztályban szintén az ötödik helyen ért célba, csapatban pedig a negyedik helyet szerezték meg a fiúk. Az SVSE felnőtt férfi kategóriában három csapatot is indított: az „A” csapat hatodik, a „B” csapat nyolcadik a „C” csapat pedig a tízedik helyen végzett.

A végelszámolásnál pedig két egyesület együtt örülhetett: a veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület noha megvédte a címét, de ezúttal megosztva kapta meg a Munka Vándordíját a Budapesti Honvéd együttesével, ugyanis mindkét alakulat 181 pontot gyűjtött a megmérettetésen.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.