Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

A vb-csapatba kerülésért küzd a veszprémi tornász

2019. április 3. 20:00
A Veszprémi Torna Club junior tehetsége, Gesztesi Lili a hétvégén a 25. Matolay Elek Nemzetközi Tornaversenyen szerepelt.

Március utolsó hétvégéjén Kiskunfélegyházán rendezték meg a nívós és nemzetközi mezőnyben is népszerű 25. Matolay Elek Nemzetközi Tornaversenyt. Kilenc ország tornászai szerepeltek három korcsoportban – serdülők, juniorok és felnőttek – a megmérettetésen, ahol három verseny is folyt egyidejűleg: a nemzetközi versenyben az összetett és szerenkénti megmérettetés, az ifi (junior) korcsoport Budapest-Vidék egyéni bajnoksága, valamint a Szuper Csapatbajnokság első fordulója.

A Szuper Csapatbajnokságon a kiírás szerint az egyesületek állítanak ki olyan csapatokat, amelyben minden korcsoporthoz tartozó tornásznak szerepelnie kell.

A Veszprémi Torna Club (VTC) junior kiválósága, Gesztesi Lili másfél év kihagyás után először állt a szerekhez versenykörülmények között. Árkovits Krisztina tanítványa egyéniben a veszprémi színeket képviselte, míg a Szuper Csapatbajnokságon a Győri AC csapatához tartozott.

Gesztesi Lili és Árkovits Krisztina - Fotó: VTCGesztesi Lili és Árkovits Krisztina - Fotó: VTC

A szombati nemzetközi mezőny összetett programjában mind a négy szer sorra került. Kisebb hibák mellett Gesztesi Lili 44,4 pontot tornázott a négy szeren együtt, amivel a 38 fős nemzetközi mezőny 16. helyén végzett többszörös holtverseny mellett, 4,3 ponttal lemaradva az első helyezett Makovits Myrtilltől (Dunaferr SE). Ugráson 9., korláton 13., talajon 15, gerendán 20. lett, így a vasárnapi szerenkénti döntőben nem vett részt egyik szeren sem.

Az ifi Budapest-Vidék egyéni bajnokság összetett versenyében a vidék 4. helyezettje lett, míg gerendán és ugráson a bronzérmet szerezte meg.

A Szuper Csapatbajnokságon a Győri AC együttese – Bársony Bertilla, Czelter Vivien, Benkő Dorka Petra, Fehér Nóra és Gesztesi Lili – a 6. helyen zárt.

A seregszemle egyidejűleg az első válogató versenye volt a 2019 júniusában, Győrben sorra kerülő junior világbajnokságnak. A vb-csapatba kerüléshez a következő megmérettetés Lili számára a májusi ifi egyéni ob lesz.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.