Országos bajnokságot nyert a veszprémi birkózó!

  • küzdősportok
  • 2019.03.21
  • 07:15
A 69 kg-ban induló Szecsődi Máté ellen egyetlen pontot sem tudtak szerezni a riválisok az Egerben rendezett diák II. korosztály országos bajnokságának kötöttfogású döntőjében.

Egerben rendezték meg a diák II. korosztály országos bajnokságának kötöttfogású döntőjét. A verseny nívóját mutatja, hogy a megszerezhető tizennégy aranyéremért idén hatvanhárom szakosztály 222 versenyzője küzdött a szőnyegen.

Szecsődi Márk tusolja ellenfelét - Fotók: Centrum SE

A 69 kg-ban induló Szecsődi Máté remek formában érkezett a viadalra, bár meg kell jegyezni, hogy inkább a szabadfogás a kedveltebb fogásneme. Azonban mégsem kellett emiatt izgulnia, mivel rendkívül magabiztosan küzdött a szőnyegen, amit az is mutat, hogy ellenfelei egyetlen pontot sem tudtak szerezni ellene. Továbbá valamennyi riválisát kétvállas győzelemmel verte, így akár a tuskirályi címet is kiérdemelhette volna.

A döntőig diósgyőri, szolnoki, csepeli, dunaújvárosi és BVSC-s birkózókon kellett túljutnia, majd a döntőben nagyszénási ellenfelén hajtott végre egy nagyívű csípődobást, amelyet kétvállas győzelemmel zárt le.

A dobogó tetején a veszprémi tehetség

– Három hét múlva kezdődnek a szabadfogású területi bajnokságok. Ha ezt az akadályt is sikeresen veszi Máté, akkor valóban nagy reményekkel várhatjuk az áprilisi döntőket. Addig is a diák I-es korosztályban döntőbe jutott két centrumos versenyzőért, Kék Milánért és Jámbor Kristófért izgulhatunk, akiknek egy hét múlva Zalaegerszegen lesz az országos döntőjük – mondta el Janku Ferenc, a Centrum SE mestere.