Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Öt veszprémi szumós az ob-döntőben

2019. március 5. 14:50
Tizenhat érmet gyűjtött a veszprémi Centrum SE szumócsapata a hétvégén Dunaharasztiban rendezett rangos viadalon.

A veszprémi Centrum SE szumócsapata vasárnap Dunaharasztiban versenyzett, ahol tizenhat egyesület sportolói 177 mérkőzésen mérték össze tudásukat. Az U12-es korosztálynak országos bajnokságot, a többi korcsoportnak válogatóversenyt rendeztek.

Az ob döntő mérkőzésein öt centrumos volt érdekelt, akik mindannyian szép eredményeket értek el. Szecsődi Máté (U12) arany-, Simon Domokos (U12) és Andorkó Levente (U16) ezüst-, Jámbor Levente (U12) és Kék Milán (U12) pedig bronzérmes lett.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

Az újoncként induló Simon Domokos erős mezőnyt fogott ki, de nagyon bátran és koncentráltan küzdött. Egy híján minden mérkőzését megnyerte, így megérdemelten lett országos bajnoki második helyezett.

A válogató versenyen az októberi Európa-bajnokságra lehetett pontokat gyűjteni. Itt is remekül helytállt a csapat, hiszen tizenegy érmet hozott haza. Gáspár Bence első, Böröndi Zsombor, Dallos Kornél, Kis Máté, Csendes Bálint és Laczkó Benedek második, Katona Martin, Boros Ármin, Nagy Dominik, Jámbor Kristóf, Elek Márk harmadik, Márkus Roland ötödik, Boros Noel pedig hetedik lett.

– Összességében elmondhatom, hogy az egész csapat kitűnően, az edzői utasításokat betartva versenyzett. Mindenki arra törekedett, hogy az edzéseken begyakorolt technikai elemeket a küzdelmek során végrehajtsa. Ez mindenképpen bizakodásra ad okot, hiszen az őszi Európa-bajnokságig még három pontszerző viadalon bizonyíthatják versenyzőink rátermettségüket – értékelte a szereplést Janku Ferenc, a csapat mestere.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.