Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Focival intettek búcsút az óévnek

2019. január 2. 11:19
A Cinborák gárdájának győzelmével zárult az immár tizenkettedik alkalommal életre hívott Szilveszter-kupa, melynek lelkiismeretes szervezői ezúttal a Március 15. utcai sportcsarnokban biztosítottak helyszínt az összecsapásokra.

December 29-30-án felkapcsolódtak a Március 15. utcai sportcsarnok reflektorai. Tizenkettedik alkalommal rendezték meg ugyanis az immár hagyományos évbúcsúztató teremlabdarúgó-kupát, amely – Zirc és Alsóörs után – először lelt otthonra Veszprémben.

A jó hangulat megkérdőjelezhetetlen voltA jó hangulat megkérdőjelezhetetlen volt

– Az együttesek színvonalas, néhol férfiasan kemény, helyenként parázs hangulatú, de mindvégig sportszerű küzdelmet folytattak a helyezésekért – árulta el portálunknak Schmidmajer Árpád főszervező, aki feleségével és fiával lelkiismeretesen, nagy odafigyeléssel tett azért, hogy az általa életre hívott torna színvonala véletlenül se csorbuljon. S nem is csorbult. A résztvevők egyöntetű véleménye szerint ez a viadal volt az eddigi legszínvonalasabb. S már most többen is jelezték, hogy a jövőben ismét szeretnének részt venni rajta.

Huszonhét gárda, hat csoport és természetesen temérdeknyi izgalom várta a több száz kilátogató szurkolót. A kupa színvonalát tovább növelte, hogy több egykori és jelenlegi élvonalbeli futballista, légiós, korosztályos nagypályás és futsal-válogatott játékos is részt vett rajta.

Piri József játékvezető-legenda a piros lapot is előhúztaPiri József játékvezető-legenda a piros lapot is előhúzta

A legjobb nyolc mezőnyét végül az Autóátírás VLS, a Cell Vill, a Cinborák, a GoodFriends, a Játék csatárok nélkül, a Mágusok, a PD Truck valamint a Sasi Benz együttese alkotta. Már a negyeddöntők is bőségesen tartogattak izgalmakat: a Cinborák 1-1-es – végletekig kiélezett – meccse után hetesekkel búcsúztatta a Mágusok alakulatát, míg a PD Truck papírforma szerint „gázolt át” a Játék csatárok nélkül gárdáján (3-0). Az Autóátírás VLS jobb kapusteljesítményének köszönhetően nyert a Good Friends ellen (3-0), a Cell Vill pedig önfeledten, görcs nélkül búcsúztatta az esélyesebbnek vélt Sasi Benzet (2-0).

Az elődöntőben a Cinborák ismét óriási küzdelemben, újabb büntető párbajt követően, cserejátékosok nélkül (!) fektette két vállra az Autóátírás VLS-t. A másik, jóval könnyebb ágon a PD Truck 4-0-ra ütötte ki a szerényebb képességű Cell Villt, ezzel egyben kvalifikálva magát a fináléba is.

A bronzmeccsen az Autóátírás VLS szintén négyet akasztott a hősiesen küzdő Cell Vill csapatának. A fináléban pedig a Cinborák 2-0-ra nyertek a városi kispályás mezőny uralkodó csapata, a PD Truck ellen.

– A pályán Cinborák, az életben cimborák vagyunk. Ez a kupagyőzelem a szív diadala volt! – fogalmazott portálunknak Hegedüs Ábel csapatvezető, aki sérülése miatt ezúttal csak lélekben segíthette győzelemhez fiatal, de rutinos társait.

A szervező család arra is ügyelt, hogy senki se térjen haza üres kézzel: általuk és támogatóik jóvoltából a különdíjasok és az első négy helyezett csapat mellett egészen a tizenhatodik helyig ajándékokkal honorálták a résztvevők lelkesedését.


Külündíjasok

Gólkirály: Kun Bertalan (Cinborák)
Legjobb kapus: Győrfi Erik (Cinborák)
Legjobb játékos: Boromisza Gábor (PD Truck)
Legjobb utánpótlás korú (U21) játékos: Gálfi Norbert (Autóátírás VLS)
Legjobb szenior korú (35 év feletti) játékos: Szalai Zsolt (Cell-Vill)

Galéria
Szilveszter-kupa
Simon Dani
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.