Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Orbán Éva örökség díjat kapott

2018. december 19. 17:28 // Forrás: VEDAC
A négyszeres olimpiai bajnok Allyson Felix és korábbi edzője, Dan Lange társaságában vehette át a Heritage Awardot a VEDAC háromszoros olimpikonja.

Nem mindennapi elismerésben részesült Orbán Éva kalapácsvető, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) háromszoros olimpikon sportolója.

Az egyetem, ahol Éva is tanult, a University of Southern California (USC) minden évben kiosztja az úgynevezett Heritage Awardot, vagyis örökség díjat. Ezt az elismerést azok kapják, akik munkájukkal, sporteredményükkel öregbítették az egyetem hírnevét.

Ebben az esztendőben többek között a négyszeres olimpiai bajnok futónő, Allyson Felix, valamint Dan Lange kalapácsvető edző és Orbán Éva kalapácsvető kapta a különleges díjat.

– Dan Lange, a volt edzőm felhívott, hogy szeretné, ha kiutaznék, hogy vele együtt vegyem át a Heritage Awardot – kezdte Orbán Éva. – Dan már harminc éve dolgozik az egyetemen, mellette kalapácsvető edzőként is igen sikeres. Allyson Felixet pedig gondolom nem kell bemutatni, fantasztikus sportoló, négyszeres olimpiai bajnok. Az a megtiszteltetés ért, hogy velük együtt vehettem át díjat – fogalmazott a veszprémi sportoló.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

Éva elárulta, nagyon meghatódott a díjátadon, ahol egy beszéddel is készülnie kellett.

– Dan konferált fel engem, nagyon szép pillanatok voltak. Ő is tudott a tavalyi balesetemről, amely majdnem kettészakította a pályafutásomat. Arról beszélt, mennyire örül, hogy visszatértem a sporthoz, és hogy már a negyedik olimpiámra készülök. A pódiumon én arról meséltem, hogy már nemcsak magamért dolgozom, mióta edzőnek álltam. Elmondtam, óriásit fordult velem a világ, és mondjuk tíz évvel ezelőtt még egyáltalán nem sejtettem, milyen nagyszerű lesz a gyerekekkel együtt, értük dolgozni. Ráadásul a gyerekek tudják, hogy az ő oldalukat is pontosan ismerem. Csak remélni tudom, hogy a tanítványaim legalább annyi örömet kapnak majd a sporttól, amennyit én – hangsúlyozta.

Éva azt is elárulta, az amerikai utazás előtt megkezdte a felkészülést a 2019-es szezonra.

– Sokkal jobban haladok, mint tavaly ilyenkor. Egyelőre egyetlen cél lebeg előttem, a 2020-as tokiói olimpia, amelyen mindenképpen szeretnék részt venni. Bár egykori edzőm, Dan Lange azt mondta, nagyszerű lenne, ha megvárnám a 2021-es világbajnokságot, amit ott náluk, Oregonban rendeznek meg, és utána vonulnék vissza, ám én már nem tervezek odáig – húzta alá.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.