Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

Új attrakcióval gyarapodik Veszprém

2018. november 29. 10:42
A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség jóvoltából pénteken úgynevezett MOBO pályát adnak át a Gulya-dombon.

A családok éve programsorozathoz kapcsolódva a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség több helyen állandó pontos MOBO pályát létesít. Az egyik ilyen pálya Veszprémben, a Gulya-dombon valósul meg. Az átadó ünnepségére november 30-án (pénteken) 15.00 órakor kerül sor a pálya induló állomásánál, az állatkert Gulya-dombi bejárata melletti parkolónál.

Ez alkalomból bemutatót is tart a szervező Veszprémi Honvéd Sportegyesület a pálya használatáról. Segítenek kipróbálni az okostelefonos alkalmazást, de igény szerint „hagyományos” papírtérképet is biztosítanak a pálya bejárásához.

De mi is az a MOBO?

A MOBO a tájékozódási sportok űzésének egy modern változata. A mai okostelefon egy „három az egyben” eszköz a tájékozódás szempontjából – térkép, tájoló és pontérintést igazoló eszköz egybe csomagolva. Továbbra is szükségesek az alap tájékozódási képességek a pálya teljesítéséhez, a telefonra letöltött térképek szabványos tájfutó térképek, a tájoláshoz pedig a kijelzőn megjelenő beépített iránytű szolgál. Az ellenőrzőpontokon speciális QR kódok vannak, amelyeket le kell fényképezni. A pontfogás adatai eljutnak a MOBO szerverre, ahol látható az összes felhasználó teljesítése. A MOBO alkalmazás helyi, állandópontos tájfutó pályák kitűzésére készült, de segítségével bármilyen szabadtéri tájékozódási esemény lebonyolítható bárki által és bárhol.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.