Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Két szenior tájfutó is dobogóra állhatott

2018. október 30. 17:55
Szép sikerekkel tért haza a Veszprémi Honvéd a Szentgotthárd-Máriaújfalu közelében rendezett nyílt normáltávú országos egyéni tájfutó bajnokságról.

Vas megyében, a Szentgotthárd-Máriaújfalu közelében található Hársas-tó környékén rendezték meg október 14-én Magyarország 2018. évi nyílt normáltávú országos egyéni tájfutó bajnokságát.

– Az év utolsó egyéni országos bajnokságának pályáit az Őrség területén jelölték ki a szervezők, ahol az erdők ugyan többségében jól futhatók, de a szerteágazó völgyekkel és mély árkokkal sűrűn tagolt hegyoldalakon nagyon komoly odafigyelést és rutint igényelt a versenyzők részéről a tájékozódási feladatok hibátlan teljesítése – számolt be Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

Németh Zsoltné a versenyen ezüstérmes, a szeniorok összetett pontversenyében pedig 2018. legjobb női versenyzője lett az 50-es korosztályban - Fotó: Bálint MónikaNémeth Zsoltné a versenyen ezüstérmes, a szeniorok összetett pontversenyében pedig 2018. legjobb női versenyzője lett az 50-es korosztályban - Fotó: Bálint Mónika

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzői a szenior kategóriákban értek el újra nagyszerű eredményeket, hiszen az idősebb korosztály képviselői közül ketten is dobogóra állhattak. Emellett a legfiatalabb bajnoki kategóriában, a 14 éves lányoknál született egy bronzérem: a népes mezőnyben Lantai Lili harmadik legjobb idővel ért célba. Többen pedig értékes bajnoki pontokkal járultak hozzá a klub országos rangsorban elfoglalt jó helyezéséhez.

Eredmények:
F14E: 5. Bálint Ádám
F16E: 5. Angyal Dániel
F35A: 4. Vajda Zsolt
F40A: 4. Molnár Zoltán, 6. Vajda Balázs
F55A: 5. Takács Csaba
F65A: 2. Bikki Sándor
N14E: 3. Lantai Lili
N18E: 6. Mérő Dominika
N50A: 2. Németh Zsoltné
N55A: 6. Böröczkyné Makai Anna
N65A: 4. Wieder Ilona

A viadal végén hirdették ki a szeniorok 2018. évi egyéni összetett bajnoki helyezéseit is. A Veszprémi Honvédból hárman érdemelték ki a legjobbaknak járó elismerést a hosszútávú, a középtávú, a rövidtávú, az éjszakai, és a normáltávú országos bajnokságon elért eredményeik alapján.

Szenior összetett egyéni bajnokság 2018. – eredmények
N50: 1. Németh Zsoltné
F40: 2. Molnár Zoltán
N65: 3. Wieder Ilona

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.