Válogatott erősítés, új edző a VESC-nél

  • VESC röplabda
  • 2018.10.04
  • 17:46
A Kötél Zsanettel erősítő veszprémi női röplabdacsapat játék nélkül szerezte meg első pontjait az NB II-ben. Szokolikné Kalmár Judit zömében fiatalokból álló együttesének célja, hogy javítson előző szezonbeli eredményén.

Új edző vezetésével készül a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) női röplabdacsapata. A nyáron ugyanis Szokolikné Kalmár Judit személyében játékos-edző vette át a többségben fiatal, bizonyítani vágyó lányokból álló együttes irányítását.

– Az előző szezon végén Holdinger Szilárd vezetőedző búcsúzott az egyesületünktől. A vezetőséggel közösen minden követ megmozgattunk annak érdekében, hogy új edzőt találjunk. Tárgyalásokba is kezdtünk, de sajnos nem jártunk sikerrel. Annak érdekében, hogy a megmaradt „kiscsapatunk” véletlenül se essen szét, idén már játékos-edzőként számít rám az egyesület – fogalmazott a 2016/2017-es szezon végén Balatonfüredről visszatérő Szokolikné Kalmár Judit, aki tagja volt a VESC NB I-es sikercsapatának is.

A szakember úgy érzi, eredményes felkészülést zártak, dacára annak, hogy a tavalyi gárdából öten is távoztak. – Augusztus 20-án kezdtük meg a felkészülésünket, amit úgy érzem, eredményesen tudtunk zárni. Bár be kell, hogy valljam, volt némi felfordulás. Öt játékosunk búcsúzott ugyanis tőlünk a tavalyi társaságból tanulmányi, illetve családi okokra hivatkozva.

Új csapat épül a VESC-nél (archív fotó)

A játékos-edzőre így komoly feladat várt, többségében fiatalokkal kellett pótolnia a távozók helyeit. Bár elárulta, rutinos segítségre is számíthat, hiszen a nyáron az MTK-ból Veszprémbe érkezett a válogatottal az Európa-bajnokságot is megjárt feladó, Kötél Zsanett.

– Úgy gondolom, hogy a múltja, illetve a rutinja lehetővé teszi, hogy a fiatalabbak tanulhassanak tőle. Azt tudni kell, hogy a csapatunk fele 16-17 éves lányokból áll, így nem csak Zsaninak, hanem szükség esetén a 20-24 éveseknek is tudniuk kell a hátukon cipelni az együttest. Egy biztos, én minden erőmmel azon vagyok, hogy összekovácsoljam a társaságot – húzta alá Szokolikné.

Az idei pontvadászatot múlt hétvégén az Ajka ellen kezdte meg a VESC az NB II-ben. Pontosabban kezdte volna, a rivális azonban nem kapott engedélyt a rajtra, így a mieink játék nélkül szerezték meg első bajnoki pontjaikat.

– Sajnos nem leptek meg az események. Azt tudni kell, hogy a szövetségünk most állt át elektronikus rendszerre, így eléggé sok a változás. Nem csodálom, hogy az ajkaiak egy picit elvesztek az adminisztrációs útvesztőben. Mivel nem rendelkeztek játékengedéllyel, a szabály kötelezte a bírókat, hogy 3-0 arányban a mi javunkra ítéljék a pontokat. Természetesen, hogy az alkalom ne vesszen kárba, játszottunk egy edzőmérkőzést, ami 3-1 lett ide. De igazán az számított, hogy mindenkit tudtam játszatni, illetve láttam, hogy hol tartunk, min kell még változtatnunk.

A VESC az NB II Nyugati csoport ötödik, vagyis utolsó előtti helyén zárta az előző kiírást. A lehetőség tehát adott az előrelépésre. – Úgy érzem, maradt bennünk bizonyítási vágy. Az elvárásom az idei szezonra az, hogy előrébb kerüljünk a ranglétrán. Úgy érzem, ez teljesíthető, csak mindenkinek hozzá kell tennie a magáét. Vannak olyan fiataljaink, akik igazi csiszolatlan gyémántok. Jó a hozzáállásuk, ügyesek, igazán nagy potenciált látok bennük.

Következő mérkőzését október 7-én (14.00) idegenben, a kaposvári U21-es alakulat ellen játssza a VESC.