Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

SVSE: imponáló teljesítmények a csapatbajnokság döntőjében

2018. szeptember 12. 19:59 // Forrás: SVSE
Megsüvegelendő eredményeket értek el a Sportolj Velünk Sportegyesület (SVSE) aktívái az országos atlétikai csapatbajnokság döntőjében.

Szeptember 8-9-én Székesfehérváron rendezték meg az idei országos atlétikai csapatbajnokság döntőjét. Ez az egyetlen olyan atlétikai sportesemény az évben, melyen a résztvevő csapatok nem csupán saját egyesületüket képviselve, de más egyesületekkel társulva is versenghetnek az ország legjobb csapata címért. Mind a keleti, mind a nyugati régióból már csak hat-hat együttes vehetett részt a döntőn. A csapatbajnokság elődöntőjét májusban rendezték, melyen a Sportolj Velünk Sportegyesület Veszprém megyéből egyedüliként vívta ki a továbbjutást.

A tizenkét csapat közül messze a legkisebb versenyzői létszámmal rendelkező SVSE kilenc férfi és nyolc női atlétával utazott a döntőre. Míg más csapatok futó és ügyességi versenyszámokban egyaránt tudtak kiállítani indulókat, a veszprémi csapat kizárólag a futóira támaszkodhatott, akik remekül helytálltak.

Bár az SVSE felnőtt atlétái közül többen sérülés miatt nem tudtak rajthoz állni, a klub fiatalabb versenyzői szinte maradéktalanul töltötték be az idősebbek hiánya miatt kialakult űrt. A nőknél és a férfiaknál is több dobogós helyezést szereztek Tóthné Stupián Anikó tanítványai.

Kéri Bianka remekelt Székesfehérváron - Fotó: SVSEKéri Bianka remekelt Székesfehérváron - Fotó: SVSE

A hölgyek versenyiben kiemelkedő a felnőtt Európa-bajnoki résztvevő Kéri Bianka teljesítményé, aki pihenőjéből visszatérve két egyéni ezüstérmet is bezsebelt 400 és 800 méteren. Továbbá a Kéri Bianka, Hadnagy Zsóka, Farsang Evelin és Göncz Anna összeállítású 4x400 méteres váltó is a 2. helyen ért célba. A juniorkorú Bányai Petra éppen, hogy csak lecsúszva a dobogóról a 4. helyen végzett1500 méteren. Kéri Biankához hasonlóan Göncz Anna is 400 és 800 méteren versenyzett, és mindkét versenyszámban az értékes 6. helyezést szerezte meg. Szintén 6. helyen végzett a még csak ifjúsági korú Magyar Veronika 3000 méter akadályfutásban. További eredmények a női versenyszámokban: Hadnagy Zsóka 400 méter gát 8., Magyar Veronika 800 méter 9., Gedra Szabina 200 méter 13., 100 méter 16., Kiss Georgina Dzsesszika 100 méter 15.

A férfiak versenyeiben mutatkozott meg leginkább az SVSE feltörekvő fiataljainak ereje. Mint a klub legeredményesebb férfi versenyzője, az idei felnőtt 800 méteres országos bajnok Kiss Gergő mindkét nap óriási küzdelmekben, mindössze néhány tized másodpercnyi különbségekkel, 800 és 1500 méteren egyaránt bronzérmet szerzett. Gergőhöz hasonlóan a mindösszesen 16 éves Zsetnyai Ákos is dobogóra álhatott 5000 méteren, méghozzá élete legjobb idejét futva ezen a távon, 15:29.68. Az ugyancsak ifjúsági korú Felber Balázs 3000 méter akadályfutásban bizonyította tehetségét, ahol óriási, 9:45.75-ös egyéni csúccsal a 4. helyet csípte el. Szintén az ifi tábort erősítve, Molnár Attila 400 méter síkfutásban szerzett 5. helyezése is dicséretre méltó. A Takács Dávid, Molnár Attila, Kiss Gergő és Horváth András négyes pedig szintén közel a dobogóhoz, az előkelő 5. helyen juttatta célba a botot a 4x400 méteres váltóban.

További eredmények a férfiak versenyeiben: Nick Márton 3000 méter akadály 6., 5000 méter 9., Tóth András 3000 méter akadály 8., Zsetnyai Ákos 1500 méter 8., Felber Balázs 800 méter 10., Horváth András 400 méter 10., 800 méter 11., Pauer Patrik 400 méter gát 10., Molnár Attila 200 méter 14.

A Sportolj Velünk Sportegyesület elnöke és edzője, Tóthné Stupián Anikó rendkívül büszke volt tanítványai helytállására. Elmondta, hogy a többi csapattal szembeni kiegyenlítettlen erőviszonyok ellenére az SVSE futói mindent megtettek annak érdekében, hogy a tőlük telhető legjobbat nyújtsák a bajnokság mindkét napján. Az edzőnő külön kiemelte, hogy mennyire imponált számára a feltörekvő fiatalság mentalitása és a versenypályán nyújtott teljesítménye

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.