Könnyed veszprémi siker az idénynyitón

  • Telekom Veszprém
  • 2018.09.05
  • 20:07
Az utolsó tizenhárom percben gólképtelen maradt a Csurgó, a házigazda Telekom Veszprém így tizenöt találattal nyert a 2018/2019-es idény első bajnokiján.

Első tétmeccsét játszotta az idényben a Telekom Veszprém, amely szerda este a Csurgót fogadta a férfi kézilabda NB I-ben. Továbbra is várni kellett Sterbik Árpád hazai bemutatkozására. A világklasszis kapus mellett az egyaránt újonc Kentin Mahé, Borut Mackovsek és Manuel Strlek is kimaradt a meccskeretből, akárcsak Andreas Nilsson és a sérült Gasper Marguc.

A bemutatáskor kifütyült Toskic lőtte az első gólt, amelyre Lékai, Gajic és Tönnesen és Blagotinsek révén néggyel felelt a Veszprém. Ha támadásban akadtak is kisebb hibák, hátul masszívnak bizonyultak a bakonyiak. Hanusz és Toskic találataival kettőre zárkóztak a somogyiak, de a játékrész derekánál ismét négyre nőtt a különbség (9-5). Labdaszerzéseinek köszönhetően sorra vezethette gyors ellentámadásait a Telekom, Gajic rendre be is talált ezekből (18. perc: 12-6).

Fotók: Baumann Béla

A folytatásban kisebb porszem került a tavalyi ezüstérmes támadógépezetébe, ezt kihasználva sorozatban hármat lőttek a vendégek. Akár kettőre is zárkózhattak volna, ám Mikler védte Toskic ziccerét. Manaszkov hatperces gólcsendet tört meg, amire Nagy Szabolcs válaszolt átlövésből (27. perc: 13-10).

Vranjes időkérése után sikerült rendezni a sorokat, így együttese 4-1-es rohammal zárta a játékrészt. A hajrára beszálló Nagy László másodpercekkel a dudaszó előtt állította be a 17-11-es állást.

Nagy-gólokkal indult a második felvonás: Szabolcs góljára László felelt. A Jamalit és Nenadicot is soraiban tudó Veszprém magabiztosan őrizte fórját, az egy percen belül duplázó Gajic jóvoltából a meccs hétharmadánál már hét volt közte (22-15).

Jamali második átlövése után hatperces gólínség köszöntött be. Innen a Csurgó mozdult el a veszprémi nevelésű Varjú remek húzásával, majd Vranjes időkérése után Blagotinsek és Tönnesen lőtt a hálóba.

Nenadiccsal a zavaró pozícióban nyitott védekezését is megvillantotta a magyar rekordbajnok, ami jó húzásnak bizonyult. Gajic indításgólja és hetese után tízig számolhatott a bő ezres publikum (53. perc: 27-17).

A súlyos sérüléséből visszatérő Accambray bő öt perc lehetőséget kapott, akárcsak a fiatal hálóőr, Djurdevic és a jobbszélső, Dörnyei. A találkozó legnagyobb tapsát éppen Djurdjevic kapta, aki kétszer is hárított. A hangulatot aztán tovább fokozta Ligetvári és Dörnyei gólja. A CSKK végül gólképtelen maradt az utolsó tizenhárom percben, miközben vendéglátója harminckét lőtt gólig jutott.

Férfi kézilabda NB I, 1. forduló:
Telekom Veszprém–Csurgói KK 32-17 (17-11)
Veszprém Aréna, 1300 néző. Vezette: Nagy, Túróczi.
Veszprém: Mikler – Gajic 9 (1), Tönnesen 4, Blagotinsek 3, Ilic 1, Terzic, Manaszkov 4. Csere: Djurdevic (kapus), Lékai 3, Toft Hansen, Ligetvári 1, Nagy L. 4, Jamali 2, Nenadic, Accambray, Dörnyei 1. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Csurgó: Zaponsek – Vasic 3, Asztrasapkin 2, Hanusz 2, Toskic 2, Vasvári, Kovacevic. Csere: Balogh T. (kapus), Hadziomerovic 1, Kerkovits 3 (3), Nagy Sz. 3, Tóth A., Szeitl E., Varjú 1, Csabai. Vezetőedző: Bencze József.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3.

Így látták a főszereplők

Ljubomir Vranjes: – A találkozó egyes periódusaiban kifejezetten jól játszottunk, de azt is látjuk, hogy miben kell még fejlődnünk. Örülök, hogy mindenki játszott ma. Még nem értünk el a csúcsformát, szükségünk van még néhány napra ehhez. Még többet kell futnunk, s még nagyobb nyomás alá kell helyeznünk az ellenfél kapuját. A védekezés végig jól működött, a hatos falas és a nyitott is.

Nagy László: – Az első félidőben támadásban, a másodikban pedig védekezésben volt egy gyengébb középső periódusunk. Ezeket leszámítva azonban jól játszottunk. A Csurgó sokáig jól tartotta magát, kellemetlen volt számunkra a támadójátékuk.

Bencze József: – Negyvenöt percig megfelelően tartottuk magunkat. Szerettünk volna, ha megmarad a hat-nyolcgólos különbség, de végül felőrlődtünk a Veszprém nagyon magas és széles falával szemben. Tizenhat technikai hibát vétettünk, ami nem megengedhető egy ilyen szintű ellenfél ellen.

Tóth Attila: – Az első félidőben frissek voltunk, ekkor meg is oldottuk a feladatunkat. A másodikban elfáradtunk, felbomlott a védekezésünk, a végére pedig teljesen szétestünk. Ebben az ellenfél 5-1-es védekezése is szerepet játszott, ami ellen furcsa és nehéz volt támadnunk. Nekünk nem itt kell nyernünk, de tanulnunk kell a találkozóból.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 43
2. Telekom Veszprém 34
3. Grundfos Tatabánya KC 28
4. Balatonfüredi KSE 26
5. Csurgói KK 25
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 22
7. RotaChrom Dabas 17
8. Sport36-Komló 17
9. FTC 16
10. DVTK-Eger 12
11. Mezőkövesdi KC 11
12. Ceglédi KKSE 11
13. CYEB Budakalász 10
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás tegnap 13:10
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 24
2. Telekom Veszprém 20
3. Vardar Szkopje 19
4. Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen 14
6. Meskov Breszt 9
7. Montpellier 7
8. IFK Kristianstad 5
utolsó módosítás 2019. március 10. 20:28
tovább »