Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elstartolt a HunGarian Baja

2018. augusztus 10. 18:43 // Forrás: MTI, vehir.hu (GE. Á.)
Az idén jubiláló nemzetközi tereprali-verseny pilótái az Óváros téri rajtceremónián mutatkoztak be a városnak péntek délután.

Dakar-győztesek is részt vesznek a most hétvégi, immáron 15. alkalommal megrendezett tereprali világkupa-versenyen. A viadalon 90 induló vesz részt és összesen 420 kilométert kell teljesíteniük. Az indulók között található a spanyol Joan "Nani" Roma, aki autóval és motorral is megnyerte a Dakart, a magyarok közül pedig Osváth Péternek és Lónyai Péternek lehet a legnagyobb esélye a jó szereplésre. A német Jutta Kleinschmidt, az egyetlen női Dakar-győztes vendégként lesz jelen.

A péntek délutáni rajtceremónián Ovádi Péter országgyűlési képviselő azt mondta, külön öröm, hogy a rendezvény főszervezője, Garamvölgyi Zoltán lokálpatriótaként évről-évre elhozza a versenyt a városba: – Ilyenkor az egész világ egy kicsit Veszprémre figyel, a világ minden tájáról érkező versenyzők pedig személyesen is megismerik a várost – mondta.

Ovádi Péter és a verseny főszervezője, Garamvölgyi ZoltánOvádi Péter és a verseny főszervezője, Garamvölgyi Zoltán

A pénteki veszprémi rajtceremóniát követően a várpalotai nullpontról induló viadal egy 23 kilométeres, majd egy 180 kilométeres pályán zajlik. Ezt megelőzően pénteken este 11,5 kilométeres rajthelyválasztón vesznek részt az indulók, ahol az első tíz helyezett választhat magának induló állomást.

Szombat este motor, autó, quad, kamion és side by side kategóriában hirdetnek majd eredményt.

vehirsport.hu
Domján Attila
további cikkek
Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben. 2024. április 21. 11:17 Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.