Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Hol érdemes futni Veszprémben?

2018. július 31. 18:29
Bemutatjuk Veszprém legjobb futópályáit. Videóval!

A futás szerelmesei alaposan el vannak kényeztetve a királynék városában, hiszen gyakorlatilag minden városrészben akad egy valamire való kocogóhely. A kezdők és gyakorlott futók egyaránt megtalálhatják kedvencüket, hiszen a sík terepek mellett a meredek kaptatókkal szegélyezett futófelületek is fellelhetők Veszprémben. A továbbiakban a vehirsport.hu stábjának kedvenc futószakaszait mutatjuk be Önöknek.

Kolostorok és Kertek völgye

Ahhoz nem kell világvándornak lenni, hogy kijelentsük, a Kolostorok és Kertek völgye ott van hazánk tíz legfestőibb futásra alkalmas helyszíne között. A Séd-patak partján fekvő parkosított terület mindössze tíz percre található a bevárostól, de ha az ember ott szeli a kilométereket, a lehető legjobb eséllyel kerül fényévekre a nagyvilág minden bajától, s megpróbáltatásától.

A több kilométeres sétány remekül variálható, így nem igazán lehet megunni. Arról nem is beszélve, hogy festői környezet minden évszakban valami újat tud megmutatni magából. Személyes kedvencem a Betekints Étteremtől a Lackó forrásig vezető szakasz, amely szinte teljesen sík, s ahol friss forrásvízzel hűthetjük magunkat a „célba érve”.

Megközelítése autóval

Egyetemi Stadion

A városi atlétikai egyesületek otthonául szolgáló Egyetemi Stadion szintén közkedvelt a futók körében, ami nem is meglepő, hiszen ez az egyetlen hely, ahol rekortán burkolaton futhatunk Veszprémben.

A négyszáz méteres pályát az amatőrök is kipróbálhatják, méghozzá térítésmentesen, amennyiben a kocogásuk nem zavarja a komplexumban folyó szervezett tréningeket. A felújításra váró komplexum még mindig a legkíméletesebb futófelületet kínálja, így azoknak, akiknél boka- vagy térdfájdalmak jelentkeznek egy-egy megerőltetőbb futást követően, érdemes lehet áttérni a célzottan futásra kifejlesztett rekortán borításra.

De akkor sem kell elmenekülni az Egyetemi Stadionból, ha épp edzést vezényelnek a centerpálya körül: a lelátok mentén kitaposott 550 méteres kör is remek hely a kilométerhiány pótlására.

Megközelítése autóval

Honvéd Sporttelep, (Schönherz pálya)

A Magyar Honvédség égisze alá tartozó multifunkciós sportpálya az egyik legnépszerűbb az amatőr futók körében. Az őrzött sporttelepet nyitvatartási időben bárki igénybe veheti, méghozzá térítésmentesen. A sporttelep hatalmas területen fekszik, így többféle nyomtávot is kipróbálhatnak azok, akik egy kis változatosságra vágynak futásuk során. A center futballpályát körülölelő négyszáz méteres salakos pálya nem csak ízületeinket védi, de többnyire árnyékos is, ami kellemesebbé teszi az izzasztó tréningeket.

Megközelítése autóval

A Honvéd Sporttelep azoknak is tökéletes választás, akik egy kis erősítő munkával vezetnék le a megtett kilométereket. A saját testsúlyos erősítésre alkalmas „eszközök” kezdetlegesnek mondhatók, de egy jó 10 km megtétele után bőven kielégítik a megfáradt sportoló igényeit. Külön piros pont jár azért, hogy kulturált mosdót is igénybe vehetünk a Honvéd pályán, ahol a frissítő vízvételi lehetőség is adott.


Bemutatjuk Veszprém futóklubjait

Futna, de nem talál társaságot a cipők koptatásához? Vagy csak egy profi szakember útmutatásaira lenne szüksége? Veszprém futóklubjai ezekre is megoldást kínálnak.

Zatkalik Dániel
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.