Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sérülten is kiharcolta az ifjúsági olimpiai kvótát

2018. július 7. 12:04
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) diszkoszvetője, Péringer Márk tizedik helyen zárta a győri ifjúsági atlétikai Euróba-bajnokságot, ezzel pedig kiharcolta októberi ifjúsági olimpián való részvételt.

Győrben gyűltek össze az atlétika sportág fiatal titánjai, itt rendezik ugyanis július 5-8. között az ifjúsági korosztály (U18) Európa-bajnokságát. A kontinensviadalra négy veszprémi sportoló váltott jegyet teljesítményével: Molnár Attila, Felber Balázs és Zsetnyai Ákos a Sportolj Velünk SE színeiben, míg Péringer Márk a VEDAC képviseletében mérethette meg magát.

Zsetnyai Ákos már a csütörtöki napon rajthoz állt a 3000 méteres síkfutás döntőjében. Egyéni csúcsától elmaradva a 15. helyen zárta a viadalt (9:01.56).

Molnár Attila a 400 méteres síkfutás pénteki elődöntőjében egyéni csúcsát megközelítve (48.96) a tizenharmadik legjobb időt futotta, így nem jutott döntőbe.

Felber Balázs 2000 méteres akadályfutásban volt érdekelt a viadalon, ezúttal egyéni csúcsától jócskán elmaradva (6:23.22) a 22. helyen zárt.

Tóthné Stupián Anikó, az SVSE szakvezetője nem rejtette véka alá, jobb teljesítményt várt tanítványaitól. A szakvezető úgy érezte elizgulták első nagy nemzetközi versenyüket tanítványaik, akik ráadásul a mezőny zöménél fiatalabban, 15-16 évesen vehettek részt az ifi Eb-n.

Péringer Márk indulása még a csütörtöki selejtezős sorozat előtt is kérdéses volt. A VEDAC diszkoszvetője ugyanis részleges bokaszalag-szakadással érkezett a viadalra. Mozsdényi Dávid tanítványa komoly tartásról tanúbizonyságot téve sérülten is kiharcolta a másnapi döntős szereplést. Itt 50.17 méteres dobásával a tizedik helyen végzett, eredménye pedig feljogosítja arra, hogy ott legyen az októberi Buenos Aires-i ifjúsági olimpián is.

Molnár Attila számára az egyéni számokkal még nem ért véget a viadal. Szombat délután a 400 méteres váltóversenyeben képviselheti hazánkat.

Zatkalik Dániel

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.