Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Ismét éjszakai tájfutóbajnok lett Németh Zsoltné

2018. június 21. 9:32
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói egy arany- és egy ezüstérmet szereztek szenior kategóriákban Magyarország 2018. évi tájékozódási futó éjszakai bajnokságán.

Június 9-én a Mecsekben, Orfű közelében rendezték meg Magyarország 2018. évi tájékozódási futó éjszakai bajnokságát.

– Az elmúlt évek legtechnikásabb országos bajnokságán vehettek részt a nevezők. A hegy víznyelőkkel, töbrökkel, metsződésekkel és árkokkal tarkított részén kerültek kialakításra a pályák, ahol nappal sem egyszerű tájékozódni, sötétben, fejlámpák fényénél ugyanez még komolyabb kihívást jelent – fogalmazott Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense. – Szerencsére a viharok elkerülték a rendezvényt, így a futóknak nem kellett ázniuk. A korábbi nagy esők miatt viszont a terep teljesen fel volt ázva, a szöges cipők sem sokat segítettek. Dobogóra állni csak precíz, jól átgondolt útvonalválasztásokkal, hibátlan tájékozódással lehetett – tette hozzá.

A célbaérkezés pillanata - Fotó: Máthé IstvánA célbaérkezés pillanata - Fotó: Máthé István

A klubok jellemzően kisebb létszámmal, a legjobb versenyzőikkel képviseltették magukat. A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutóinak egy arany- és egy ezüstérmet sikerült elnyerniük a szenior kategóriákban: 1. Németh Zsoltné (N50A), 2. Takács Csaba (F55A). Érdekesség, hogy 2016-ban is Németh Zsoltné volt a legjobb az éjszakai ob-n.

További bajnoki pontszerző helyen végeztek: 4. Angyal Dániel, 6. Bálint Benedek (F16A), 5. Molnár Attila (F21A), 8. Varsányi Kinga (N21A), 4. Tóth Attila (F35A), 4. Molnár Zoltán (F40A).

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.