Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vb-szint, négyen a junior válogatottban

2018. június 14. 9:06 // Forrás: VEDAC
Máté Fanni Szabina kiharcolta a junior világbajnoki részvételt. Aranyi Ferenc, Balogh Zsombor és Czeller Gábor is utazhat a válogatott viadalra.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) tehetséges gerelyhajítója, Máté Fanni Szabina új egyéni csúccsal teljesítette a tamperei junior világbajnokság kiküldetési szintjét a Miskolcon megrendezett utánpótlás és junior atlétikai országos bajnokságon.

A Miskolci Atlétikai Centrumban két napon át tartott a versengés az U20-as és U23-as korosztály számára. A VEDAC értékes eredményeket könyvelhetett el, amelyek közül kiemelkedik Máté Fanni Szabina eredménye. A tamperei világbajnokságra női gerelyhajításban 50 méteres kvalifikációs szintet határozott meg a nemzetközi szövetség. A veszprémi sportoló alaposan bekezdett, 47.90 méterrel indított, majd 47.25-öt ért el a második sorozatban. A harmadikban kicsit visszaesett (45.64), hogy a negyedikben új egyéni csúcsot érjen el. Ekkor pontosan 50 méternél fúródott a földbe a gerely, s ezzel Fanni bebiztosította helyét az utazó csapatban, ráadásul az aranyérmet is megszerezte. A második helyezettre így több mint hét és fél métert vert.

Máté Fanni Szabina utazhat a junior vb-re - Fotó: VEDACMáté Fanni Szabina utazhat a junior vb-re - Fotó: VEDAC

Ugyancsak bajnoki címet szerzett Aranyi Ferenc diszkoszvetésben, az 54.45 méteres eredményével a szezon eddigi legjobbját érte el. Mozsdényi Dávid tanítványa ugyancsak a junior vébére tart, ám egyelőre a 56 méteres kvalifikációs szintet még nem sikerült elérnie.

Szólnunk kell még Balogh Zsombor futóról is, aki két számban is dobogóra tudott állni. A 400 méteres döntőben egyéni csúccsal harmadik, míg 800-on második lett.

A juniorok közül Máté Fanni Szabina (gerely), Aranyi Ferenc (diszkosz), Balogh Zsombor (800 m), Czeller Gábor (diszkosz és kalapács) is meghívást kapott a válogatottba. A korosztályos válogatott csapat a hétvégén a csehországi Vyskovban vesz részt az öt nemzet válogatott viadalán, ahol hazánkon és a házigazdákon kívül Szlovákia, Szlovénia és Lengyelország legjobbjai vetélkednek majd.

Miskolci eredmények. Utánpótlás. Férfi. 100 méter: Szigeti Csongor 10.94. Kalapácsvetés: 5. Stadtschmitzer Miklós 55.22. 4x100: 4. VEDAC (Réthy László, Szigeti Csongor, Stadtschmitzer Miklós, Papp Ferenc) 46.17. Junior. Férfi. 400: 3. Balogh Zsombor 49.84. 800: 2. Balogh Zsombor 1:53.19. Súlylökés: 5. Aranyi Ferenc 15.51. Diszkoszvetés: 1. Aranyi Ferenc 54.45, 3. Czeller Gábor 48.71. Kalapácsvetés: 2. Czeller Gábor 66.30, 3. Barcza Balázs 60.84, 5. Cserháti Simon 54.39. Nők. Gerelyhajítás: 1. Máté Fanni Szabina 50.00.

vehirsport.hu
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.