Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

A Finta család terasz-mozival várja a foci vb-t

2018. június 6. 7:44
Gyermekei vb-lázban égnek, minden héten futballkártyákat kérnek a gyűjtőalbumukba, s Finta Péter is nagyon várja már a közös baráti és családi meccsnézéseket.

Nyolc nap múlva rajtol az év csúcssporteseménye, a labdarúgó-világbajnokság. A magyar válogatott sajnos ezúttal sem tudta kiharcolni a jogot, hogy ott lehessen a világ 32 legjobb alakulata között. Ettől függetlenül biztosra vehető, hogy június 14. és július 15. között a foci játssza a főszerepet hazánkban is.

A világbajnokságot felvezető minisorozatunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy a helyi labdarúgó-élet meghatározó alakjai mit várnak az oroszországi seregszemlétől. Finta Pétert, a korábbi remek nagypályás labdarúgót és futsalost aligha kell bemutatni a királynék városában. Most azt is megtudtuk, „Fityesz” a spanyolokat buzdítja a mieink hiányában. – Ez egy régóta tartó történet. Szeretem a hispánok játékfilozófiáját, a La Ligát és több kedvencem is spanyol mezben játszik – fejtette ki szimpátiája hátterét a veszprémi utánpótlásban edzőként dolgozó szakember, aki már most igazi vb-lázban ég szintén labdarúgó fiaival.

Finta Péter a spanyoloknak szurkolFinta Péter a spanyoloknak szurkol

– A gyerekekkel tűkön ülve várjuk, hogy elkezdődjön a torna. Minden héten futballkártyákat kell vennem a fiúk gyűjtőalbumába, s a minimozit is felállítottuk már a teraszon – árulta el Finta, aki bízik benne, hogy szeretett sportága újabb taktikai vagy játékfilozófia meglepetéssel szolgálhat a nyár legjobban várt rendezvényén.

– Azok a csapatok, amelyeknek gerincét nem a top-bajnokságból érkező futballistát adják, hosszabb időt tudnak felkészüléssel tölteni a torna előtt, így könnyen lehet, hogy jobb erőállapotban érkeznek majd a nyitányra a nagyágyúkhoz viszonyítva. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy egy kiscsapat be tudná verekedni magát a legjobb négybe. Tíz komoly erőt képviselő válogatott között fog eldőlni a vb-cím – tette hozzá Finta, aki a konkrét találgatásokat elkerülte, de annyit azért elárult, Brazíliát és Spanyolországot is az elődöntőbe várja.

Zatkalik Dániel
Tál Dominik
további cikkek
Vármegyei foci: pénteken rendezik a teljes fordulót az élvonalban vármegyei foci Vármegyei foci: pénteken rendezik a teljes fordulót az élvonalban Tihany–Fűzfő és Úrkút–Sümeg rangadókkal folytatódik a Vehir.hu vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A húsvéti ünnep miatt a 21. forduló valamennyi mérkőzését pénteken játsszák. ma 5:02 Szoboszlai: az a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül nyertünk magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai: az a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül nyertünk Szoboszlai Dominik, a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szerint kedd este az volt a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül meg tudták nyerni a Koszovó elleni barátságos mérkőzést a telt házas Puskás Arénában. tegnap 7:47 Újabb győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat magyar labdarúgó-válogatott Újabb győzelemmel folytatódott a veretlenségi sorozat A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte kedden a vendég koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen. 2024. március 26. 21:03 Magyar-koszovói: telt ház lesz a Puskás Arénában magyar labdarúgó-válogatott Magyar-koszovói: telt ház lesz a Puskás Arénában Minden jegy elkelt a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 19 órakor kezdődő, Koszovó elleni barátságos mérkőzésére. 2024. március 26. 11:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.