Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Bécsi Nikolett két éremmel zárta a világkupát

2018. május 26. 7:45
A Veszprémi Padányi Klub versenyzője, Bécsi Nikolett a Veszprémi Thai Boksz SE nemrégiben elhunyt vezetőedzőjének, Körmendi Ferencnek ajánlotta két világkupa-bronzérmét.

Május 17-20-ig a budapesti BOK csarnokban rendezték a 24. kick-box világkupát, amelyen 38 ország 2600 versenyzője küzdött meg egymással. Köztük volt a Veszprémi Padányi Klub versenyzője, Bécsi Nikolett is, aki point fighting és light kontakt versenyszámokban is tatamira állt.

Bécsi már szombat délután megkezdte a küzdelmet, amely jól elővezette számára a következő napi versenyzését. Vasárnap ugyanis – másfélórás eltéréssel – két versenyszámban is érdekelt volt. Délre már kiderült, hogy a versenyprogram több helyen is eltér a tervezettől. Mire Nikolett pástra került, vészesen közel kerültek egymáshoz, s meg is cserélődtek számára a kategóriák. Ennek eredménye pedig az lett, hogy egyik kategóriából a másikba szó szerint át kellett futnia.

Bécsi Nikolett (a kép jobb oldalán) két bronzérmet szerzett - Fotó: Vajky LászlóBécsi Nikolett (a kép jobb oldalán) két bronzérmet szerzett - Fotó: Vajky László

A második győztes küzdelmi ingázásnál a versenyen menekülő ellenfele egy szerencsétlen és szabálytalan könyökmozdulattal orrba verte a veszprémi kiválóságot, akinek eleredt az orra vére, így orvosi kezelésre kényszerült. Szerencsére az orra kibírta a menet végéig. Ekkor azonban már két perce vártak rá a másik páston, ahonnan megint a másik küzdelembe futott vissza az elődöntőre. Itt aztán már „elfogyott körülötte minden levegő”.

– A győzelmei a negyeddöntőig vitték mindkét kategóriában, így két bronzéremmel zárta az idei kick-box világkupát. Mindez kiváló eredmény az elmúlt hónapban szerzett második küzdősportjában, tékvandóban szerzett Európa-bajnoki címe mellé – értékelt Bécsi edzője, Vajky László.

Nikolett a világkupa eredményeit a Veszprémi Thai Boksz SE nemrégiben elhunyt vezetőedzőjének, Körmendi Ferencnek ajánlja, akinek sokat köszönhet a versenyfelkészülésekben és ezzel elért eredmények elérésében.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.