Ismét két góllal nyert a futsalválogatott, Tatai is betalált!

  • futsal
  • 2018.04.06
  • 17:05
  • MTI/MLSZ/vehirsport.hu
A magyar futsalválogatott pénteken is két góllal múlta felül Costa Rica együttesét barátságos mérkőzésen. A veszprémi Boromisza Dániel és Tatai József is pályára lépett, utóbbi gólt is lőtt.

Egy nappal korábban Turzó József szövetségi kapitány 2-0-s sikerrel debütált a kispadon, ezúttal pedig 3-1-re győzött a csapata.

A Veszprém kiválósága, Tatai is betalált - Fotók: MLSZ

Az első félidőben Harnisch Ákos talált a kapuba, de a második játékrész elején egyenlítettek a vendégek. A hátralévő időben Tatai József emberelőnyben szerzett ismét vezetést, a végeredményt pedig a csütörtökön is eredményes Dróth Zoltán állította be kisbüntetőből - a hazai szövetség honlapjának tudósítása szerint.

A vendégek eredetileg szerdán játszották volna első magyarországi meccsüket, de a gyöngyösi találkozó elmaradt, mivel az Air France légitársaság dolgozóinak sztrájkja miatt Costa Rica legjobbjai nem érkeztek meg időben Budapestre. Ezt pótolták most a budapesti Gabányi László Sportcsarnokban.

Felkészülési futsal-mérkőzés:
Magyarország–Costa Rica 3-1 (1-0)
Magyarország
: Sásdi Bálint – Boromisza Dániel, Harnish Ákos, Bencsik Roland, Dróth Zoltán. Cserék: Mezei Dávid, Alasztics Marcell, Sáhó Kristóf, Hajmási Milán, Komáromi Péter, Tatai József, Horváth Benedek, Nagy Imre, Pál Patrik, Fridrich Dávid, Dávid Richárd, Sánta Attila.
Gólszerzők: Harnisch, Tatai, Dróth, ill. Paniagua.

Kapitányi értékelés

– Védekezésben ismét stabilak voltunk, és ezúttal már támadásban is többet kaptam a csapattól. Összességében úgy érzem, javult a játékunk a csütörtöki mérkőzést követően. Nagyon pozitív egy héten vagyunk túl, remek csapategység kezd kialakulni a válogatottnál, ebben természetesen a két győzelem is segít, és azt láttam, hogy a játékosok vevők arra a taktikára, stílusra, amit szeretnék megvalósítani a csapatnál. Sokat kell még fejlődnünk, de kezdésnek nagyszerű volt az elmúlt néhány nap – értékelt a mérkőzés után Turzó József az mlsz.hu-nak.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 22
3. 1. FC Veszprém 12
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. június 01. 19:48
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »